Κάντε μια παύση από το κρέας και φάτε ένα νόστιμο φαγάκι με λάχανο και γίγαντες.
Φασόλια γίγαντες με λάχανο κοκκινιστό. Το πιάτο αυτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή η οποία μαγειρευόταν συνήθως κατά την περίοδο της Σαρακοστής στη Βόρεια Ελλάδα.
Μην σε ξενίσει ο συνδυασμός φασόλια – λάχανο.
Είναι πραγματικά ένα υπέροχο πιάτο γεμάτο θρεπτικότητα και φυτικές ίνες. Και καθόλου δύσκολο στο να μαγειρευτεί. Απλά υλικά και απλή διαδικασία.
Διάβασε τη συνταγή και φτιαξ' την ειδικά αν ακολουθείς μια vegan διατροφή.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 250 γρ φασόλια γίγαντες
- 1 μικρό λευκό λάχανο χοντροκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι – πιπέρι
- 1/2 κ γλ. κουρκουμά
- 250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βήματα
-
Το προηγούμενο βράδυ βάζω τα φασόλια στο νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνω και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνω ξανά.
-
Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζω το κομμένο λάχανο και το αφήνω για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει μια πρώτη βράση. Στη συνέχεια το στραγγίζω.
-
Στην ίδια κατσαρόλα που έβρασα το λάχανο, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
-
Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, ανακατεύω και ρίχνω μέσα τα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Καρότα, αλάτι – πιπέρι, τον κουρκουμά, τον χυμό ντομάτας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
Προσθέτω 1,5 λίτρα ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να πάρει μια πρώτη βράση.
-
Στη συνέχεια προσθέτω το ζεματισμένο λάχανο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 50 περίπου λεπτά μέχρι το φαγητό να πιει τα ζουμάκια του και να χυλώσει.
-
Σερβίρω ραντίζοντας με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι .