Συνταγή για φθινοπωρινά μπισκότα με άρωμα και γεύση κανέλας.
Τα μπισκότα κανέλας είναι από τα αγαπημένα μας ένα παραπάνω το φθινόπωρο που αποζητάμε μυρωδιές και κάθε αφορμή για να μπούμε σε χειμωνιάτικο και χουχουλιάρικο mood.
Οι συνταγές για μπισκότα ποικίλουν, εάν όμως αναζητάτε την πιο υγιεινή, αξίζει να δοκιμάσετε την παρακάτω. Δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει βούτυρο και περιέχει βρόμη που θα κάνουν τα μπισκότα σας ένα όχι μόνο λαχταριστό, αλλά και χορταστικό σνακ.
Πηγή συνταγής: amyshealthybaking.com
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βρόμη (100 γραμμάρια)
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (90 γραμμάρια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας λιωμένο και ελαφρώς κρυωμένο
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιτζάνι maple syrup (120 ml) ή μέλι
Βήματα
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρόμη, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το έλαιο καρύδας, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το maple syrup ή το μέλι και ανακατέψτε ξανά.
-
Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
-
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
-
Στη συνέχεια σχηματίστε τα μπισκότα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 11 με 14 λεπτά.