Γκριζάρισμα μαλλιών: Τα στοιχεία που το επιβραδύνουν (εικόνες)
Παρά την πρόοδο της επιστήμης, η οποία μπορεί να βοηθήσει σε ένα βαθμό, το θέμα του χρώματος των μαλλιών είναι κατά βάση γενετικό.
Το χρώμα των μαλλιών καθορίζεται από την ποσότητα της χρωστικής μελανίνης που εναποτίθεται σε κάθε τρίχα καθώς μεγαλώνει, μία διαδικασία που φθίνει με την πάροδο των χρόνων.
Τα κύτταρα των χρωστικών ουσιών στα τριχοθυλάκια σταδιακά πεθαίνουν και κάθε τρίχα περιέχει όλο και λιγότερη μελανίνη, με αποτέλεσμα να γίνεται διάφανη.
Μετά την ηλικία των 30, για κάθε δεκαετία που περνάει αυξάνεται κατά 10% με 20% η πιθανότητα γκριζαρίσματος.
Η έλλειψη κάποιων βασικών θρεπτικών συστατικών, μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.
Δείτε ποια είναι αυτά:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr