Θαλασσινό vs επιτραπέζιο αλάτι: Οφέλη και πιθανές παρενέργειες (εικόνες)
Γνωρίζετε ίσως το αλάτι που χρησιμοποιούν οι αισθητικοί για την απολέπιση της επιδερμίδας, το οποίο είναι διαφορετικό από το επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική.
Το θαλασσινό μη επεξεργασμένο αλάτι είναι αυτό που μένει μετά την εξάτμιση του νερού και θεωρητικά υφίσταται ελάχιστη έως καθόλου επεξεργασία.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και σε άλλα προϊόντα.
Σε ότι αφορά στην περιεκτικότητά του σε χλωριούχο νάτριο, είναι μεγαλύτερη από αυτή του επιτραπέζιου αλατιού, καθώς είναι μεγαλύτεροι και οι κόκκοι του. Δεδομένου όμως ότι η ποσότητα θαλασσινού αλατιού που χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού είναι μικρότερη, θεωρείται πιο υγιεινό.
Το νάτριο δεν θεωρείται γενικά καλό για την υγεία, καθώς σχετίζεται με την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.
Εάν θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου, η λύση δεν βρίσκεται στο θαλασσινό αλάτι. Θεωρείται όμως καλύτερης ποιότητας, επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασία και περιέχει ίχνη μαγνησίου, καλίου και ασβεστίου.
Δείτε τα οφέλη και τις επιπτώσεις της κατανάλωσης θαλασσινού άλατος.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr