Όξινες τροφές: Οι συμβουλές της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ένωσης
Η κατανάλωση όξινων τροφίμων και ποτών έχει αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που υποφέρουν από ευαισθησία των δοντιών.
Η διάβρωση των δοντιών αρχίζει από την παιδική ηλικία και οφείλεται στη διάλυση του εξωτερικού στρώματος της αδαμαντίνης από στοματικά οξέα.
Το στόμα είναι ένα φυσικά μη όξινο περιβάλλον. Το υγιές σάλιο είναι ουδέτερο ή ελαφρώς αλκαλικό, δηλαδή το αντίθετο από το όξινο.
Το όξινο και το αλκαλικό μετριούνται σε μια λογαριθμική κλίμακα του pΗ, που κυμαίνεται από το 1, πολύ όξινο, έως το 14, έντονα αλκαλικό. Το pΗ 7 χαρακτηρίζεται «ουδέτερο».
Το σάλιο σε ένα υγιές στόμα έχει pΗ περίπου 7,4.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr