Οι δύο τύποι κρέατος που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη
Σύμφωνα με μελέτες υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης κόκκινου κρέατος και πουλερικών και του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα μεταβολικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Στο διαβητικό άτομο, ο οργανισμός παράγει μειωμένη ή και καθόλου ινσουλίνη. Οι κύριοι τύποι διαβήτη είναι δύο, ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2.
Δυστυχώς, οι μισοί από τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη δεν το γνωρίζουν και όσο νωρίτερα διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί τόσο μειώνεται η πιθανότητα ανάπτυξης επιπλοκών που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στον ακρωτηριασμό και τον θάνατο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr