Γιατί τα αμύγδαλα είναι ωφέλιμα και για το έντερο
Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν διαρκώς νέα πράγματα για το ανθρώπινο μικροβίωμα, αυτό το τεράστιο και ταυτόχρονα μικροσκοπικό σύμπαν με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, και πώς επηρεάζει την υγεία μας.
Ένας σημαντικός παράγοντας για την υγεία του εντέρου φαίνεται ότι είναι το βουτυρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που δημιουργείται όταν τα καλά βακτήρια στο έντερο διαλύουν τις φυτικές ίνες.
Το βουτυρικό οξύ ωφελεί την υγεία του εντέρου, καθώς αποτελεί την κύρια πηγή καυσίμου για τα κύτταρα του παχέος εντέρου, ενώ στέλνει σήμα στο έντερο για την έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr