Ποιες τροφές ευθύνονται για την παχυσαρκία - Ο ρόλος των πρωτεϊνών
Μια μελέτη διάρκειας ενός έτους για τις διατροφικές συνήθειες 9.341 Αυστραλών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν τον κύριο υπαίτιο για τα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας στο δυτικό κόσμο.
Η νέα μελέτη, που διεξήχθη από το Κέντρο Charles Perkins (CPC) του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, βασίστηκε σε μια εθνική έρευνα διατροφής και φυσικής δραστηριότητας που πραγματοποιήθηκε από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής (ABS).
Οι ερευνητές βασίστηκαν στην Protein Leverage Hypothesis, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 2005 από τους καθηγητές Raubenheimer και Stephen Simpson και υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν υπερβολικά λίπη και υδατάνθρακες λόγω της έντονης επιθυμίας του σώματος για πρωτεΐνη, την οποία προτιμά έναντι των άλλων στοιχείων.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr