Neurology: Οι τροφές που δυναμώνουν τον εγκέφαλο
Η κατανάλωση μούρων και τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διανοητικής έκπτωσης καθώς γερνάμε, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.
Μελέτη σε πάνω από 900 ενήλικες, διαπίστωσε ότι τροφές σαν αυτές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικές φλαβονόλες, είχαν σημαντικά οφέλη για τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων.
Οι φλαβονόλες βρίσκονται στα μούρα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το τσάι και το κόκκινο κρασί.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr