Κακοσμία στόματος: Αντιμετωπίστε τη με προβιοτικά
Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που βρίσκονται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το ψωμί με προζύμι κλπ., μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επίμονης κακοσμίας του στόματος (χαλίτωση), σύμφωνα με νέα μελέτη.
Αιτία της επίμονης κακοσμίας του στόματος είναι οι πτητικές θειικές ενώσεις, οι οποίες παράγονται από τα βακτήρια του στόματος ως αποτέλεσμα της ανάμειξης βακτηρίων και των υπολειμμάτων τροφών.
Για να την αντιμετωπίσουν, οι περισσότεροι κάνουν στοματικές πλύσεις, μασάνε τσίχλες ή χρησιμοποιούν ξύστρα καθαρισμού της γλώσσας για την απομάκρυνση των βακτηρίων. Σύμφωνα με νέα ευρήματα, τα προβιοτικά μπορούν να αποτελέσουν μια απλούστερη εναλλακτική λύση.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr