Άντληση μητρικού γάλακτος με θήλαστρο - Mini οδηγός για να αρχίσετε

Bigstock

Συμβουλές για μαμάδες που χρησιμοποιούν θήλαστρο.

Είτε πρόκειται να επιστρέψετε στη δουλειά, είτε θέλετε να βγείτε για λίγο από το σπίτι με τον σύζυγό σας, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνετε ένα διάλειμμα από το θηλασμό. Εκεί λοιπόν, θα έρθει το θήλαστρο για να σας βοηθήσει.

Αυτό το εύχρηστο εργαλείο όχι μόνο σας επιτρέπει να γεμίσετε ένα μπουκάλι με το πολύτιμο μητρικό σας γάλα, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια σταθερή παραγωγή γάλακτος, να ανακουφίσετε του φουσκωμένο και γεμάτο με γάλα στήθος σας και να δημιουργήσετε μια κάβα μητρικού γάλακτος στον καταψύκτη ή το ψυγείο σας.

Η άντληση μητρικού γάλακτος μπορεί στην αρχή να μοιάζει δύσκολη και κουραστική, όμως στην συνέχεια θα λατρέψετε αυτή τη διαδικασία. Ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε στην αρχή.

Πότε πρέπει να αρχίσω την άντληση μητρικού γάλακτος;

Θα πρέπει να ξεκινήσετε την άντληση όταν θα νιώθετε εσείς έτοιμη ότι πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το θήλαστρο. Η στιγμή επίσης θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

Ορισμένες νέες μητέρες ξεκινούν αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού τους - στο μαιευτήριο - για να βοηθήσουν στην έναρξη του θηλασμού ή να ενθαρρύνουν την παραγωγή γάλακτος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσετε νωρίς την άντληση εάν δεν μπορείτε να θηλάζετε το μωρό σας από τη στιγμή της γέννησής του — εάν το μωρό σας είναι πρόωρο, για παράδειγμα.

Οι άλλες νέες μαμάδες θα περιμένουν μερικές εβδομάδες πριν αρχίσουν την άντληση μητρικού γάλακτος. Συνήθως οι ειδικοί σύμβουλοι θηλασμού, προτείνουν στις νέες μαμάδες να μην αρχίσουν την άντληση μητρικού γάλακτος μέχρι να εδραιωθεί καλά ο θηλασμός. Από τη στιγμή που το μωρό μάθει να κρατά τη θηλή με το στόμα του, να θηλάζει και να τρέφεται, μπορείτε να εισάγετε το μπιμπερό. Πολλά μωρά, ωστόσο, πηγαινοέρχονται μεταξύ του μπιμπερό και του στήθους από την πρώτη μέρα, οπότε κάντε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας.

Σχετικό άρθρο: Ποιο θήλαστρο είναι κατάλληλο για εσάς

Όταν το μωρό γίνει 4 έως 6 εβδομάδων, ο θηλασμός θα πρέπει να έχει καθιερωθεί και πιθανότατα θα έχετε αρκετό χρόνο μεταξύ των γευμάτων για να αντλήσετε επιπλέον γάλα που μπορείτε να αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση. Εάν σκοπεύετε να επιστρέψετε στη δουλειά, ξεκινήστε να αντλείτε δύο με τρεις εβδομάδες νωρίτερα ώστε να δημιουργήσετε ένα απόθεμα γάλακτος στο ψυγείο και τον καταψύκτη σας.

Πώς θα αρχίσω την άντληση μητρικού γάλακτος;

Αρχικά, πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό πριν ξεκινήσετε.

Χαλαρώστε - Βρείτε ένα άνετο, ήσυχο μέρος για να καθίσετε και να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο: πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, κάντε έναν πεντάλεπτο διαλογισμό, κάντε μερικές διατάσεις γιόγκα.

Προετοιμάστε το σκληρό σας στήθος - Ένα απαλό μασάζ στο στήθος ή μια ζεστή κομπρέσα μπορεί να προετοιμάσει το στήθος σας.

Κρατήστε το μωρό σας κοντά- Εάν το μωρό σας είναι κοντά, μια γρήγορη αγκαλιά θα μπορούσε να βοηθήσει στην παραγωγή γάλακτος. Ενάν αντλείτε γάλα μακριά από το σπίτι, απλά και μόνο η σκέψη ότι το κρατάτε στην αγκαλιά σας, ότι θηλάζει ή μια φωτογραφία, θα βοηθήσει επίσης.

Προετοιμάστε τη θηλή - Τοποθετήστε τη θηλή ακριβώς στο κέντρο της αντλίας.

Άντληση μητρικού γάλακτος - Θήλαστρο με θήλαστρο διαφέρει. Κάποια θήλαστρα βγάζουν αρκετό γάλα, άλλα λιγότερο, άλλα με συχνή συχνότητα, άλλα με μικρότερη συχνότητα. Στο τέλος όλες όμως αφαιρούν το γάλα που πρέπει να αφαιρεθεί από το στήθος. Σε αυτό το στάδιο θα βοηθήσουν και οι οδηγίες χρήσης του θήλαστρου που χρησιμοποιείτε.

Μην κάνετε προεπιλογή στο υψηλότερο επίπεδο αναρρόφησης - Συνήθως τα ηλεκτρικά θήλαστρα έχουν επιλογή βαθμού άντλησης. Στην αρχή επιλέξτε να ξεκινήσετε με χαμηλή ταχύτητα άντλησης. Αυξήστε τη μόνο όταν αρχίσει να ρέει το γάλα (αλλά μόνο στο επίπεδο που βολεύει εσάς. Η γρήγορη ταχύτητα δεν σημαίνει και περισσότερο γάλα!).

με πληροφορίες από whattoexpect.com

Μάθετε περισσότερα για την άντληση μητρικού γάλακτος στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για εσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved