Δυσανεξία στη γλουτένη: Οι αναθεωρημένες διατροφικές συστάσεις
Οι κλινικές κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Ιανουαρίου της Αμερικανικής Επιθεώρησης Γαστρεντερολογίας, περιλαμβάνουν τις ενημερωμένες συστάσεις για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των ασθενών με κοιλιοκάκη (CD), που ορίζεται ως η δυσανεξία στη γλουτένη, την πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Ο Alberto Rubio-Tapia, από την κλινική του Κλίβελαντ και οι συνάδελφοί του, ενημέρωσαν τις κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Γαστρεντερολογίας του 2013 για τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών με δυσανεξία στη γλουτένη.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr