Φράουλες: Το φρούτο που διατηρεί λευκά τα δόντια

Οι φράουλες δεν ενισχύουν μόνο το ανοσοποιητικό, αλλά διατηρούν και τα δόντια πιο λευκά.

Φράουλες: Το φρούτο που διατηρεί λευκά τα δόντια

Γυναίκα κρατά μία φράουλα στο χέρι.

Bigstock

Ο χρόνος, η κατανάλωση καφέ, τσαγιού και η κακή στοματική υγιεινή έχουν σαν αποτέλεσμα τα δόντια να χάνουν σταδιακά το λευκό τους χρώμα και να κιτρινίζουν.

Τι μπορείτε να κάνετε; Πολλοί χρησιμοποιούν τα διάφορα προϊόντα λεύκανσης που υπάρχουν στην αγορά για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών τους. Άλλοι κάνουν λεύκανση στον οδοντίατρο. Αυτό όμως που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι μπορείτε να μειώσετε και να προλάβετε το κιτρίνισμα των δοντιών και εντάσσοντας συγκεκριμένα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή.

Πρώτο και καλύτερο, οι φράουλες.

Φράουλες για πιο λευκά δόντια

Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ, ένα οξύ που έχει λευκαντικές ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τους λεκέδες στα κιτρινισμένα δόντια.

Το μηλικό οξύ επίσης αυξάνει την παραγωγή του σάλιου σε άτομα με ξηροστομία. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το σάλιο μειώνει την τερηδόνα που είναι και μία από τις πιο κοινές αιτίες ου αποχρωματισμού, και αυτό το πετυχαίνει απομακρύνοντας υπολείμματα τροφίμων.

Οι φράουλες είναι πλούσιες και σε βιταμίνη C η οποία προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την πρόληψη φλεγμονής των ούλων.

fraoules-apwleia-varous.jpg

Φράουλες μέσα σε πιάτο.

Άλλα φρούτα και λαχανικά που κάνουν τα δόντια πιο λευκά

Καρπούζι. Το καρπούζι έχει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα μηλικού οξέος σε σχέση με τις φράουλες

Μήλο. Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και μηλικό οξύ.

Ανανάς. Ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, μία ένωση με αντιφλεγμονώδεις και καθαριστικές ιδιότητες.

Μπρόκολο. Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στο στόμα. Επίσης, το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σίδηρο οποίος δημιουργεί στα δόντια έναν τοίχο προστασίας από τα οξέα που καταστρέφουν το σμάλτο.

mprokolo.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Reinaldo Kevin

a

Παπάγια. Η παπάγια περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, η οποία διασπά την πρωτεΐνη βοηθώντας έτσι στη μείωση των λεκέδων και αποτρέποντας τον σχηματισμό πλάκας.

Με πληροφορίες από healthline.com, eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved