Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια: Πότε αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας

Οι ηλικιωμένοι με κυμαινόμενα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, σε σύγκριση με όσους έχουν σταθερά επίπεδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης για να εντοπίσουν 11.571 άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω που δεν είχαν διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ ή άνοια.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved