Το ρόφημα που καταπραΰνει τον πονόλαιμο

Νίκη Παπανικολάου
Bigstock

Αν έχετε πονόλαιμο αυτό το ρόφημα θα σας ανακουφίσει.

Όταν έχετε πονόλαιμο η ενόχληση είναι έντονη. Δεν μπορείτε να καταπιείτε, να βήξετε, πόσο μάλλον να φάτε.

Κι ενώ υπάρχουν διάφορα σιρόπια και ροφήματα για να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο, συχνά το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ενόχληση στον λαιμό σας δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το ρόφημα με κανέλα, γάλα και μέλι.

Ρόφημα για τον πονόλαιμο: Γάλα αμυγδάλου με κανέλα και μέλι

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα σας πάρει παρά ελάχιστα λεπτά για να ετοιμάσετε το ρόφημα.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (240 ml) γάλα (γάλα αμυγδάλου ή καρύδας)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 ml) κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 ml) τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) μέλι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία, προσοχή όχι να βράσει. Στη συνέχεια ρίχνετε την κανέλα με το τζίντζερ και αφού ανακατέψετε προσθέτετε το μέλι.

kanela

Κανέλα

Τα οφέλη της κανέλας για την υγεία σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ενώσεις όπως η κουμαρίνη, το κινναμωμικό οξύ, η ευγενόλη και η κινναμαλδεΰδη, ουσίες με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Η κανέλα περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά όπως οι πολυφαινόλες που βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος προκαλώντας ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά επίσης ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύοντας το σώμα από βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Μέλι

Το μέλι γενικότερα είναι αρκετά γνωστό για τις θεραπευτικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τη χρήση του, ως φυσικό τρόπο, για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του βήχα. Η χορήγηση του μελιού βοηθά στη μείωση της βλέννας που εκκρίνεται και στον περιορισμό του βήχα. Μάλιστα, ακόμη και μία κουταλιά μέλι για ένα βράδυ μπορεί να βελτιώσει και τον νυχτερινό του ύπνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved