6 έξυπνοι τρόποι για να παραμείνετε υγιείς όταν το παιδί σας είναι άρρωστο

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Bigstock

Μια διατροφικά ισορροπημένη διατροφή είναι η καλύτερη για την πρόληψη του κρυολογήματος, καθώς κάθε θρεπτικό συστατικό παίζει διαφορετικό ρόλο-κλειδί στη συνολική ευεξία.

Καθώς ο καιρός αλλάζει τα κρυολογήματα καιροφυλακτούν και οι μαμάδες διεξάγουν πόλεμο ενάντια στον πονόλαιμο, τη βουλωμένη μύτη και τους υψηλούς πυρετούς.

Τι πρέπει, άραγε, να κάνει μια μαμά όταν ένα βαρύ κρυολόγημα έχει χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού της και το μικρό της είναι στον καναπέ με κουβέρτα και πίνει ζεστά; Μπορεί να διατηρήσει τον ίδιο της τον εαυτό υγιή ενώ τα παιδιά της είναι άρρωστα;

Η ελπίδα δεν χάνεται: έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές σχετικά με την προστασία του εαυτού σας και τον περιορισμό της εξάπλωσης των ιών. Εκτός από το συχνό πλύσιμο των χεριών και τις τακτικές επισκέψεις στον παιδίατρο υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε υγιείς σε ένα σπίτι με το άρρωστο παιδί σας.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό της οικογένειά σας με αυτά τα tips

1. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό με ένα καλό πρωινό

Ο πόλεμος κατά του κρυολογήματος μπορεί να ξεκινήσει από το τραπέζι του πρωινού.

Η πρωινή πρωτεΐνη είναι σημαντική για το αίσθημα του κορεσμού, αλλά βοηθά επίσης στην επισκευή των ιστών και στη γενικότερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καλό θα ήταν να επιλέγετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, αυγά, φασόλια, τόφου ή ξηρούς καρπούς για να προσθέσουν κάποια δύναμη πρωτεΐνης που τονώνει το ανοσοποιητικό.

Αυτό μπορεί να μοιάζει με ένα μπολ γιαουρτιού με μούρα, ένα τηγανητό αυγό και ένα μπέιγκελ ολικής αλέσεως ή ένα smoothie με προσθήκη πρωτεΐνης σε σκόνη.

Φθινοπωρινό pumpkin pie smoothie για να ενίσχυση ανοσοποιητικού όλης της οικογένειας

2. Λάβετε βιταμίνης C και ψευδάργυρο

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C ή ψευδάργυρου μπορούν να περιορίσουν τη διάρκεια μιας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού ή κρυολογήματος . Δεν είναι 100% αποτελεσματικό, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε ακόμα κι αν υπάρχει ένα μικρό όφελος.

3. Δοκιμάστε λίγο φρέσκο τζίντζερ

Εάν οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως οι πιπεριές, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο είναι πολύ ήμερα για το γούστο σας, το πικάντικο τζίντζερ είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή φυτοχημικών ή φυτικών ενώσεων που τονώνουν το ανοσοποιητικό.

Το τζίντζερ θεωρείται καλά για τις ισχυρές αντιικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, καθιστώντας το ισχυρό διεγερτικό του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η έγχυση δύο γραμμαρίων αποφλοιωμένου τζίντζερ σε νερό που σιγοβράζει για 15 λεπτά δημιουργεί ένα ζεστό ρόφημα που μπορείτε να γλυκάνετε με μέλι και στη συνέχεια να το πίνετε όλη την ημέρα.

4. Προμηθευτείτε σαμπούκο

Ένα φυτικό φάρμακο με μακρά ιστορία χρήσης είναι το μαύρο σαμπούκο το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού και στη μείωση της διάρκειας του κοινού κρυολογήματος .

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας με ολόκληρες τροφές

5. Μείνετε ενυδατωμένες

Ενώ ορισμένες τροφές και φαρμακευτικά βότανα μπορούν να επιβραδύνουν την πρόοδο ενός ιού, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να εμποδίσει εντελώς το κρυολόγημα.

Ωστόσο, μερικά ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί στο άγχος της ασθένειας. Μάλιστα, η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για τη συνολική ομοιόσταση καθώς επιτρέπει στο σώμα να ανταποκρίνεται καλύτερα σε κάθε είδους στρεσογόνο παράγοντα.

6. Κοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο

Μια καλή ξεκούραση ενισχύει στην αποφυγή του κρυολογήματος . Σύμφωνα με μια μελέτη άτομα που κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα είχαν 4,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να κρυώσουν από τους συναδέλφους τους που κοιμόντουσαν περισσότερο από επτά ώρες.» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Aric Prather, PhD. «Δεν είχε σημασία η ηλικία, τα επίπεδα άγχους τους ή η φυλή . Δεν είχε σημασία αν ήταν καπνιστές».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved