Εξετάσεις; Tips για να αποβάλλει το παιδί σου το άγχος

Οι σχολικές εξετάσεις έφτασαν και το άγχος είναι πολύ… Πώς θα βοηθήσεις τα παιδιά σου; Ψυχραιμία, σου έχουμε τη λύση!

Εξετάσεις; Tips για να αποβάλλει το παιδί σου το άγχος

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και παρόλο που θεωρείται η εποχή της ανεμελιάς και της ξεκούρασης, στο μυαλό όλων είναι συνυφασμένο και με κάτι άλλο. Με τι; Μα φυσικά με τις σχολικές εξετάσεις. Το άγχος είναι αρκετό για μικρούς και μεγάλους, καθώς η καλή βαθμολογία είναι αυτό που όλοι επιθυμούν. Οι μαθητές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό διαβάζοντας και οι γονείς δίνουν… ό,τι έχουν και δεν έχουν για να εξασφαλίσουν πως τα παιδιά τους θα είναι ήρεμα και αποδοτικά, όσο τουλάχιστον γίνεται.

Γονέα; Ψυχραιμία! Κάποιες εβδομάδες είναι θα περάσουν. Μην ξεχνάς πως κάθε χρόνο το ίδιο συμβαίνει! Αν σε αυτή τη φάση ψάχνεις να βρεις τρόπο να ξεκουράσεις τα αγαπημένα σου παιδιά, παρέχοντας τους μικρά δωράκια ή και σχολικά βοηθήματα που θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη, είμαστε εδώ και έχουμε συγκεντρώσει για εσένα μερικές ιδέες που σίγουρα θα σκορπούσαν χαμόγελα. Από λογοτεχνικά βιβλία, μέχρι τσάντες για την επόμενη χρονιά και παγούρια, οι προτάσεις είναι ουκ ολίγες.

Λογοτεχνικά βιβλία για μικρά breaks

Plaisio_exams_001.jpg

Το παν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι να κάνεις μικρά διαλείμματα. Διαλείμματα που θα σε ξεκουράσουν, που θα κάνουν το μυαλό σου να ξεφύγει από τη σχολική ύλη και το άγχος που τη συνοδεύει. Ένα λογοτεχνικό βιβλίο που θα ταιριάζει με τα γούστα του παιδιού σου, με εικόνες και ίσως ιστορίες που θα μπορούσαν να το μάθουν πράγματα, θα ήταν μια εξαιρετική λύση και η αλήθεια είναι πως πολλά παιδιά λατρεύουν τη συγκεκριμένη συνήθεια που τα γεμίζει με εφόδια.

Για παράδειγμα, υπάρχουν σειρές ιστοριών με τις οποίες κορίτσια και αγόρια -ακόμα και μεγαλύτερα- θα ανακαλύψουν τη ζωή και τα κατορθώματα των σπουδαιότερων ανθρώπων από τον χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού, της λογοτεχνίας, του χορού, της τέχνης, της φιλοσοφίας και θα έρθουν σε επαφή με λαμπρές προσωπικότητες από τους οποίους έχουν πολλά να μάθουν ή και να ταυτιστούν! Πρόσωπα για παράδειγμα, όπως ο Ντέιβιντ Μπόουι, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία. Για εκείνα πάλι τα παιδιά που αγαπούν περισσότερο τις φανταστικές ιστορίες, υπάρχουν τα βιβλία που υπόσχονται πως θα τα ταξιδέψουν σε υπέροχα παραμύθια, αφήνοντας πίσω τον κόσμο της μελέτης και του αυστηρού διαβάσματος.

Σχολικά βοηθήματα και όλα είναι πιο εύκολα

Plaisio_exams_002.jpg

Αν πάλι θες να επικεντρωθείς σε λύσεις που θα βοηθήσουν το παιδί σου να μειώσει το άγχος αποκλειστικά των εξετάσεων, έχε κατά νου πως υπάρχει πληθώρα επιλογών σχολικών βοηθημάτων για κάθε τάξη, κάθε μάθημα, κάθε μαθητή. Τα περισσότερα από τα βιβλία αυτά είναι επίσημα τετράδια εργασιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνονται σε γονείς και μαθητές που χρειάζονται μια επιπλέον βοήθεια. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως μπορείς να απευθυνθείς κάπου και να ανατρέξεις σε μια σελίδα, με άμεσο και οικονομικό τρόπο.

Σίγουρα είναι μια καλή λύση ώστε το παιδί να μειώσει το στρες του και να αφεθεί στα χέρια… των ειδικών που έχουν συντάξει τα βιβλία με αγάπη και προσήλωση. Πρέπει επίσης να ξέρεις πως τα περισσότερα από αυτά διατίθενται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, ενώ άλλα βρίσκονται αποκλειστικά στο διαδίκτυο και δεν χρειάζεται καν να τρέχεις να τα αγοράσεις. Και πίστεψε μας, ξέρουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σου, ειδικά τώρα που αρχίζουν οι εξετάσεις!

Μικρά δωράκια για μετά τις εξετάσεις

Plaisio_exams_003.jpg

Όλη αυτή την δύσκολη περίοδο όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι βασικό. Οι εξετάσεις αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν και τι είναι αυτό που ακολουθεί; Φυσικά οι διακοπές! Μικροί και μεγάλοι γι’ αυτό ζουν. Αν λοιπόν θες να εστιάσεις σε αυτό και να γεμίσεις χαρά το παιδί σου, δώσε του δύναμη με δωράκια που θα χρησιμοποιήσει αμέσως μετά το διάστημα των εξετάσεων. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις μια πολύχρωμη ή μονόχρωμη τσάντα, που θα κάνει τη διαφορά, διαθέτοντας βολική και ενισχυμένη πλάτη για να μην κουράζει τους μικρούς μας φίλους στη μετακίνησή τους στο σχολείο ή το φροντιστήριο.

Plaisio_exams_004.jpg

Μια ακόμα εξαιρετική επιλογή που σίγουρα τα παιδιά σου θα εκτιμήσουν, καθώς πρόκειται για κάτι πρακτικό, είναι μια αποθηκευτική θήκη για χρήματα ή κάθε είδους μικροαντικείμενα. Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για αξεσουάρ μέσα στην τάξη αλλά και σαν διακοσμητικό στο δωμάτιο, καθώς το «ατού» της είναι το τέλειο design! Αν από την άλλη σκέφτεσαι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί στο σχολείο, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά στις δεκάδες κασετίνες που διατίθενται στην αγορά. Ό,τι και να διαλέξεις για το παιδί σου, το σίγουρο είναι πως θα το κάνεις να χαμογελάσει και να ξεχαστεί από την απαιτητική περίοδο των εξετάσεων και το εξαντλητικό πρόγραμμα. Έχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και πάρε μακριά το στρες, χαρίζοντας του μοναδικά δώρα που θα ομορφύνουν το πριν ή το μετά του διαβάσματος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved