Βερίκοκα στην εγκυμοσύνη - Διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία

Φρέσκα ή αποξηραμένα τα βερίκοκα έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Βερίκοκα στην εγκυμοσύνη - Διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία
Bigstock

Το βερίκοκο ανήκει στην οικογένεια των δαμάσκηνων, των ροδάκινων και των κερασιών και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι όμως ασφαλές να καταναλώνουμε βερίκοκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Λοιπόν, αυτό το φρούτο είναι γνωστό ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία είναι απαραίτητα για το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την όραση του μωρού.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της κατανάλωσης βερίκοκων, τη συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψής τους και μερικές από τις πιθανές παρενέργειές τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είμαι έγκυος να φάω βερίκοκα ή όχι;

Ναι, να φας βερίκοκα καθώς είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και C, καλίου και σιδήρου. Να τα τρώτε με μέτρο και φυσικά να τα πλένετε πάρα πολύ καλά, ειδικά αν τα καταναλώνετε με τη φλούδα τους.

Η διατροφική αξία του βερίκοκου

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), το μέσο βάρος ενός βερίκοκου είναι περίπου 35 γραμμάρια. Περίπου 100 γραμμάρια βερίκοκων περιέχουν 48 θερμίδες, 0,38 γραμμάρια λίπους, 11,12 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια φυτικές ίνες, 13 mg ασβέστιο, 0,39 mg σίδηρο, 10 mg μαγνήσιο και 259 mg κάλιο. Ο καρπός περιέχει επίσης περίπου 10 mg βιταμίνης C και 96 μg βιταμίνης Α (IU).

apoksiramena-verikoka.jpg

Μπορούν τα αποξηραμένα βερίκοκα να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όχι, βέβαια. Τα βερίκοκα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και μπορούν να σας προσφέρουν ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και γενικότερα υγεία του πεπτικού συστήματος. Συμπεριλάβετε τα βερίκοκα στη διατροφή σας για να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες, αλλά καταναλώστε τα με μέτρο για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες.

Τα οφέλη του βερίκοκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είτε τα φρέσκα, είτε τα αποξηραμένα βερίκοκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρουν τα εξής:

  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν την όραση του μωρού
  • Διατηρούν την αρτηριακή πίεση
  • Βοηθoύν στην ανάπτυξη των ιστών του μωρού
  • Παρέχουν ενέργεια

Γρήγορο fact για τα βερίκοκα: περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της ολικής και της LDL-χοληστερόλης

Πιθανές παρενέργειες των βερίκοκων στην εγκυμοσύνη

Εάν εμφανίσετε αέρια και φούσκωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να αποφύγετε ή να μειώσετε την πρόσληψη τροφών όπως τα βερίκοκα που περιέχουν πολυόλες.

Φρέσκα ​​ή αποξηραμένα βερίκοκα στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι καλύτερα και γιατί;

Και οι δύο μορφές βερίκοκου είναι ασφαλείς για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το αποξηραμένο βερίκοκο είναι η αφυδατωμένη μορφή του φρέσκου φρούτου, αλλά τα θρεπτικά στοιχεία είναι άθικτα. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να καταναλώνεται σε περιορισμένες ποσότητες.

Μπορούν τα βερίκοκα να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τα βερίκοκα θεωρούνται γενικά ασφαλή για τις έγκυες γυναίκες σε μέτριες ποσότητες. Ωστόσο, υπάρχουν αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν ότι άτομα με αλλεργίες στα ροδάκινα ή στη γύρη μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις και στα βερίκοκα. Δείτε μερικά αποτελέσματα εδώ και εδώ.

Infographic - Βερίκοκα στην εγκυμοσύνη

πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved