Διατροφή χωρίς γλουτένη: Ποιους κινδύνους κρύβει για τα παιδιά
Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη κερδίζουν σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς τα προτιμά περίπου το 25% των καταναλωτών.
Η γλουτένη δεν πρέπει να καταναλώνεται από τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη, μία σπάνια αυτοάνοση πάθηση που πλήττει περίπου το 1% των ενηλίκων.
Οι άνθρωποι που πιστεύουν όμως ότι έχουν ευαισθησία στη γλουτένη είναι πολλοί περισσότεροι, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν προϊόντα απαλλαγμένα από τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, χωρίς λόγο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr