Τροφική δηλητηρίαση το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέξετε για να την αποφύγετε
Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που προωθεί τη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης δυσάρεστων συμπτωμάτων από τροφικές δηλητηριάσεις.
Αυτές οι τροφικές δηλητηριάσεις συνήθως οφείλονται στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.
Όπως επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο κατά την αγορά και διατήρηση των τροφίμων, όσο και κατά την επίσκεψή μας σε χώρους μαζικής εστίασης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr