Τροφές και μπαχαρικά που προλαμβάνουν τη θρόμβωση (pics)
Θρόμβωση ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία σχηματίζεται μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο μια συμπαγής μάζα αίματος, που ονομάζεται αιματόπηγμα ή απλούστερα θρόμβος.

Σε περίπτωση τραυματισμού, η πήξη του αίματος και ο σχηματισμός θρόμβων βοηθούν στη διακοπή της αιμορραγίας, ωστόσο σε άλλες περιπτώσεις ένας θρόμβος μπορεί να εμποδίσει τη φυσιολογική ροή του αίματος και να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr