Υγεία καρδιάς: Ποιες τροφές την ωφελούν και ποιες τη βλάπτουν
Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης αποδεδειγμένα έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς, ενώ αντίθετα τα κορεσμένα λίπη και οι τροφές με πολύ αλάτι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Τι ισχύει όμως για τον καφέ, τα ενεργειακά ποτά, το αλκοόλ και τα γαλακτοκομικά;
Ο ρόλος των προϊόντων αυτών στην καρδιαγγειακή υγεία παραμένει μέχρι και σήμερα αμφιλεγόμενος, ωστόσο το τοπίο έρχεται να ξεδιαλύνει μια νέα, εκτενής επιστημονική επισκόπηση που εκπονήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr