Σνακ με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για την πρόληψη του διαβήτη (pics)
Ο γλυκαιμικός δείκτης αποτελεί εργαλείο κατάταξης των τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες και δείχνει σε ποιο βαθμό αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου αίματος μετά το φαγητό.
Η βάση αναφοράς είναι η γλυκόζη που περιέχουν οι συγκεκριμένες τροφές.
Οι τροφές ταξινομούνται σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100. Το 100 είναι η τιμή που αντιστοιχεί στα τρόφιμα αναφοράς, όπως η γλυκόζη ή το άσπρο ψωμί. Τιμές έως 55 θεωρούνται χαμηλές, 55-69 μέτριες, ενώ όταν είναι πάνω από 70 υψηλές.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr