Ποιους κινδύνους μπορεί να κρύβουν τα «υγιεινά» τρόφιμα;
Πιστεύετε ότι η σαλάτα είναι η πιο υγιεινή επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε;
Τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε. Μπορεί στις συσκευασμένες σαλάτες να αναγράφεται ότι είναι έτοιμες να καταναλωθούν, αλλά αποτελούν ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μικροβίων, ενώ είναι η δεύτερη αιτία τροφικής δηλητηρίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Leicester μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα χαλασμένα φύλλα στις συσκευασμένες σαλάτες ευνοούν την ανάπτυξη της σαλμονέλας, ενός βακτηρίου το οποίο ευθύνεται για 50.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr