Αυγά & κίνδυνος εγκεφαλικού: Πόσα μπορείτε να τρώτε με ασφάλεια
Το εγκεφαλικό αποτελεί την τρίτη κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ προκαλώντας πάνω από 140.000 θανάτους ετησίως. Αποτελεί επίσης βασική αιτία σοβαρής χρόνιας αναπηρίας.
Οι επιστήμονες πίστευαν στο παρελθόν ότι η συστηματική κατανάλωση αυγών αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εκδήλωση εγκεφαλικού.
Νέα μελέτη ωστόσο, κατέληξε σε αντίθετα συμπεράσματα.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 2.000 άνδρες στη Φινλανδία ηλικίας 42 έως 60 ετών. Παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για 21 χρόνια, διάστημα στο οποίο οι 217 υπέστησαν εγκεφαλικό.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι η κατανάλωση λιγότερων από δύο αυγά την εβδομάδα δεν οδήγησε σε αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με την κατανάλωση έξι αυγών και πάνω.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr