Δέκα αποτελεσματικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση μετά τον τοκετό (pics)
Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την επιλόχεια τριχόπτωση.
Όταν αποκτάς το μωρό σου πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, έτσι δεν είναι;
Τα ανεπιθύμητα συμπτώματα έχουν δώσει τη θέση τους πια στην αϋπνία των πρώτων ημερών με το μωρό στο σπίτι, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στις ναυτίες που είχατε, τις ζαλάδες, τις καούρες, τις λιγούρες και τα πρηξίματα.
Μετά την αϋπνία, σειρά έχουν τα μαλλιά σας. Κάθε μέρα που ξυπνάτε παρατηρείτε τρίχες στο μαξιλάρι σας, κάθε φορά που λούζεστε ανάμεσα στα δάχτυλά σας βλέπετε μια τούφα και δεν θα σχολιάσουμε τη χτένα σας.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι προκαλεί την απώλεια μαλλιών μετά τη γέννα;
Συνήθως η επιλόχεια τριχόπτωση συμβαίνει εξαιτίας των ορμονολογικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα μετά τον τοκετό.
Αξίζει να γνωρίζετε ότι ο κύκλος της ζωής της τρίχας έχει τρεις φάσεις ανάπτυξης. Η πρώτη φάση ονομάζεται αναγενής και διαρκεί από δύο μέχρι 8 χρόνια, η δεύτερη φάση είναι η καταγενής και διαρκεί δύο με τρεις μήνες και η τρίτη φάση είναι η τελογενής όπου η τρίχα πέφτει.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λοιπόν, το σώμα παράγει ορμόνες που τονώνουν την ανάπτυξη της τρίχας. Μετά τον τοκετό όμως, τα επίπεδα των οιστρογόνων στο αίμα της γυναίκας εμφανίζουν δραματική πτώση με αποτέλεσμα την απότομη είσοδο των τριχών στην καταγενή φάση και έπειτα στην τελογενή και την πτώση τους.
Τι μπορείτε να κάνετε; Swipe up στη gallery που ακολουθεί: