Κρασάτος μπακαλιάρος με ντομάτα και βασιλικό
Πεντανόστιμος κρασάτος μπακαλιάρος στην κατσαρόλα! Ο μπακαλιάρος; Αλλιώς...
Για να φτιάξεις λοιπόν κι εσύ κρασάτο μπακαλιάρο με ντοματούλα στην κατσαρόλα θα χρειαστείς:
Υλικά:
5-6 φέτες ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
πιπέρι
φυλλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρεις το μπακαλιάρο. Όσο βγάζει υγρά, τόσο εσύ τα αφαιρείς από το σκεύος. Το κάνεις αυτό για 2 λεπτά και γυρίζεις προσεκτικά τις πλευρές του μπακαλιάρου, ώστε να μην σου διαλυθεί.
Στη συνέχεια βάζεις τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο και πίσω στο τηγάνι ρίχνεις 3κ σ ελαιόλαδο και το σκόρδο. Προσθέτεις τις πατάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρεις καλά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις την ντομάτα. Φέρνεις δυο βόλτες τα υλικά, προσθέτεις τον μπακαλιάρο,το πιπέρι, πασπαλίζεις με φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, σκεπάζεις και χαμηλώνεις την φωτιά.
Σε δύο λεπτά το φαγάκι σου είναι έτοιμο.
Σερβίρεις κι απολαμβάνεις!
Κι αν δεν είσαι «ξεχασιάρα» σαν και μένα και δεν έχεις μπακαλιάρο στην κατάψυξη, μην μου στεναχωριέσαι καθόλου. Οποιαδήποτε φέτα ή φιλέτο ψαριού, φρέσκο ή κατεψυγμένο θα την κάνει την δουλειά του μια χαρά!!!
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Διαβάστε επίσης:
Φτιάξτε αφράτο και τραγανό μπακαλιάρο για το σημερινό τραπέζι
Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο
Μπακαλιάρος πλακί με ντοματούλες και πατάτες στο φούρνο!