Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού - Από τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει
Πανεύκολη συνταγή για κουλουράκια, νηστίσιμη, με μόλις τρία βασικά υλικά.
Ηλιέλαιο, χυμό πορτοκάλι και φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) + ξύσμα πορτοκάλι και βανίλια.
Νομίζω πως όλες έχουμε αυτά τα υλικά στο σπίτι.
Και τώρα που μένουμε σπίτι και οι ώρες μας κυλούν σε πιο αργούς ρυθμούς, είναι ευκαιρία να τα φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας μαζί με τους αγαπημένους μας!
Υλικά
1 κούπα (250 ml) ηλιέλαιο
1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα (230 γρ) ζάχαρη
500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. υγρή βανίλια
1/4 κούπας αποξηραμένα και ψιλοκομμένα κράνμπερι (προαιρετικό)
Διάβασε πως γίνονται τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
- Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνω το ηλιέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύω δυνατά με έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτω το ξύσμα και τη βανίλια κι ύστερα ξεκινώ να προσθέτω σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας διαρκώς είτε με το χέρι (αυτό έκανα εγώ) ή με το μίξερ έχοντας τοποθετήσει το γάντζο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη αλλά να κολλάει ελαφρά στα δάχτυλα.
Ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ποσότητα φαρίνας - Πλάθω τα κουλουράκια.
- Βάζω τα κουλουράκια σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 10 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Τα μεταφέρω προσεκτικά με μια σπάτουλα σε σχάρα για να κρυώσουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Όταν τα κουλουράκια βγουν από το φούρνο, είναι αρκετά μαλακά κι εύθραυστα. Καθώς κρυώνουν, σφίγγουν.
Για τα κουλουράκια με κράνμπερι, απλά τα προσθέτω στη ζύμη.
Οι ερωτήσεις σας
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο;
Δεν τα έχω φτιάξει με ελαιόλαδο. Θα χρησιμοποιούσα όμως λιγότερη ποσότητα και περισσότερο χυμό πορτοκάλι.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι γ.ο.χ;
Στην ίδια ποσότητα μαζί με 2 κ.γ. baking powder και 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα διαλυμένη στον χυμό
Δεν έχω υγρή βανίλια. Μπορώ να βάλω σε σκόνη;
Ναι, 2 κάψουλες είναι αρκετές.
Με τι μπορώ να κάνω επάλειψη στα κουλουράκια για να πάρουν χρώμα;
Τα κουλουράκια είναι νηστίσιμα. Αν δεν νηστεύεις μπορείς να τα αλείψεις με αυγό.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita