Εσύ έχεις φροντίσει να έχεις σταθερά δίπλα σου την υποστήριξη που χρειάζεσαι;

Φωτεινή Δαϊλά
Εσύ έχεις φροντίσει να έχεις σταθερά δίπλα σου την υποστήριξη που χρειάζεσαι;

Φωτεινή Δαϊλά

Τι θα έλεγες για μια άσκηση μνήμης; Πότε ήταν η τελευταία φορά που σήκωσες το κινητό σου με σκοπό να μιλήσεις σε κάποιον, είτε για να ακούσεις απλά τη φωνή του και να μάθεις τι κάνει, είτε για να μοιραστείς μαζί του κάτι που σε απασχολεί;

Οι επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις κάνουν δύσκολη τη συχνή επικοινωνία με τους ανθρώπους μας. Έτσι, ξαφνικά περνούν εβδομάδες ή και μήνες χωρίς να μιλήσεις μαζί τους όσο θα ήθελες, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι αντιμετωπίζεις μόνος σου τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά, πώς η επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους συμβάλλει στη συνολική ευεξία σου.

Οι φίλοι κάνουν καλό στην υγεία σου

Έρευνες έχουν δείξει πως οι υγιείς σχέσεις συμβάλλουν στην καλή σωματική υγεία. Μάλιστα, το να έχεις ένα στενό κύκλο φίλων με τους οποίους μιλάς συχνά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης. Σε επίπεδο ψυχικής υγείας, συμβάλλει στο να μην αισθάνεσαι μόνος, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη μακροζωία σου. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστείς ότι σύμφωνα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, το 69% των Ελλήνων ανυπομονεί να ζήσει περισσότερο, το 50% πιστεύει ότι είναι έτοιμο να ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια, ενώ η ιδανική ηλικία που θα θέλαμε να φτάσουμε οι περισσότεροι από μας είναι τα 103 χρόνια.

Δες περισσότερα εδώ:

Μια πιθανή εξήγηση στο παραπάνω είναι πως οι φίλοι μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπο και να σε βοηθήσουν να κάνεις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη συνολική ευημερία σου. Για παράδειγμα, οι φίλοι που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής είναι πολύ πιθανό να σε «παρασύρουν» στο να θέσεις κι εσύ ως στόχο να τρως και να κοιμάσαι καλύτερα ή να ασκείσαι περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved