Πώς να χτίσετε μια δυνατή σχέση με τον πατέρα σας

Ο μπαμπάς πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των παιδιών του.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς να χτίσετε μια δυνατή σχέση με τον πατέρα σας
Bigstock

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις απολαυστικές και υπέροχες στιγμές που έχουμε ζήσει με τον πατέρα μας. Ο μπαμπάς έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά ενός παιδιού.

Οι μπαμπάδες είναι χωρίς αμφιβολία οι ήρωές μας! Ωστόσο δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, όπως κάνουν συνήθως οι μαμάδες. Κάποιοι μπαμπάδες κρύβουν κάτω από την αυστηρότητά τους συναισθήματα γι' αυτό και χρειάζονται την υποστήριξή σας. Η οικοδόμηση μιας βαθύτερης σχέσης με τον μπαμπά σας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Πώς θα τα καταφέρετε;

Ακούστε πρώτα και μετά αντιδράστε

Αφού ακούσατε και καταλάβατε, μιλήστε! Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σχέσης. Συμμετάσχετε σε βαθύ διάλογο με τον πατέρα σας, δώστε μεγάλη προσοχή στις ιδέες και τις πεποιθήσεις του και εκφράστε με σεβασμό τις δικές σας.

Και οι μπαμπάδες θέλουν τη στήριξή μας

Ο μπαμπάς είναι πάντα εκεί για το παιδί του και πρέπει να αναγνωρίζουμε και να εκτιμούμε τις προσπάθειές του κάθε τόσο. Εκφράστε τον σεβασμό σας και να δείξετε ευγνωμοσύνη για την καθοδήγηση, τις θυσίες και την υποστήριξή του σε όλη σας τη ζωή. Πείτε του «ευχαριστώ» ή «σ’ αγαπώ» πριν να είναι αργά.

Δημιουργήστε αναμνήσεις ζωής

Να θυμάστε ότι ο μπαμπάς σας σας αγαπάει και θέλει το καλύτερο για εσάς. Γιορτάστε, λοιπόν, τον μπαμπά σας και κάντε τον να νιώθει αξία κάθε μέρα! Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί, δημιουργήστε αναμνήσεις, μάθετε πράγματα ο ένας από τον άλλον και θα δείτε ότι θα έρθετε πιο κοντά από ποτέ.

Σχέση πατέρα και γιου: Γιατί είναι σημαντική και πώς εξελίσσεται όσο το παιδί μεγαλώνει

patrotita-energos-mpampas.jpg

Η υπομονή είναι το κλειδί

Μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις ή λογομαχίες γιατί καμία σχέση δεν είναι άψογη. Να έχετε υπομονή με τον πατέρα σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε τις απόψεις του. Αφιερώστε λίγο χρόνο ακούγοντάς τον χωρίς να κρίνετε ή παίρνοντας βιαστικές αποφάσεις. Αντιμετωπίστε τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και πείτε ότι αξίζετε επίσης να γίνετε κατανοητοί. Αποδεχτείτε τα ελαττώματά σας και αδράξτε την ευκαιρία να βελτιωθείτε και να μάθετε ο ένας από τον άλλον.

Τι είναι πατρότητα;

Δείξτε την υποστήριξή σας

Ο μπαμπάς σας χρειάζεται επίσης βοήθεια! Να είστε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του σε καλές και κακές στιγμές. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι, να τον συγχαρείτε για τα επιτεύγματά του και να τον ακούτε με συμπόνια όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Τέλος να δείχνετε στον μπαμπάς σας ότι τον αγαπάτε και εκτιμάτε ό,τι έχει κάνει για εσάς (λίγα ή πολλά) και πάντα να είστε εκεί για εκείνον.

πηγή: thestatesman.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved