Υποστηρίζοντας τον θηλασμό: Ο ρόλος του πατέρα

Οι συμβουλές ενός μπαμπά για το πώς μπορούν οι άνδρες να βοηθήσουν τις γυναίκες τους που θηλάζουν.

Υποστηρίζοντας τον θηλασμό: Ο ρόλος του πατέρα
Bigstock

Ως μπαμπάς για πρώτη φορά, είχα το υπέροχο προνόμιο να παρακολουθήσω το απίστευτο ταξίδι της συζύγου μου Daniela στη μητρότητα και ιδιαίτερα την εμπειρία της με το θηλασμό.

Ενώ οι περισσότεροι πατεράδες μπορεί αρχικά να μην βλέπουν κάπου τον εαυτό τους σε αυτήν την πτυχή της ανατροφής των παιδιών, επιλέγοντας να είμαι δίπλα στη Daniela, διαπίστωσα τη σημασία του να είμαι ενεργός συνεργάτης στη διαδικασία του θηλασμού.

Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού για έναν πατέρα!

Η από κοινού αυτή εμπειρία μας όχι μόνο ενίσχυσε τον δεσμό μας ως γονείς αλλά πήραμε πολύτιμα μαθήματα που συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον τρόπο ανατροφής των τριών παιδιών μας.

Πριν από πέντε χρόνια, όταν η Daniela έμεινε έγκυος στο πρώτο μας παιδί, ήξερα ήδη ότι θα ήταν μια εξαιρετική μητέρα. Η απεριόριστη αγάπη της ήταν εμφανής σε όλους.

Ήθελα κι εγώ να γίνω πατέρας, αλλά λανθασμένα πίστεψα ότι ο ρόλος μου στον θηλασμό θα ήταν περιορισμένος. Διαψεύστηκα στην πορεία.

Όταν η σύζυγός μου άρχισε να θηλάζει την κόρη μας, αρχικά ένιωθα κάπως ανήμπορος. Αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι αφού συμμετείχα γενικά στην ανατροφή της, γιατί να μην μπορώ να βοηθήσω και στον θηλασμό;

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπόρεσα να βοηθήσω τη γυναίκα μου κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Προσφέρετε συναισθηματική υποστήριξη

Ο θηλασμός μπορεί να επιβαρύνει συναισθηματικά τη μητέρα και να την εξαντλήσει σωματικά. Ως πατέρας, το να είσαι σταθερή πηγή συναισθηματικής υποστήριξης είναι ζωτικής σημασίας. Ενθαρρύνετε τη γυναίκα σας, επαινέστε την και κυρίως ακούστε την και δείξτε ενσυναίσθηση.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να υποστηρίξετε τη σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με τη διαδικασία. Μάθετε για τα οφέλη του θηλασμού, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες και πώς μπορείτε να βοηθήσετε για να τις ξεπεράσει.

Βοηθήστε την μετά τον θηλασμό

Μετά το τάισμα, βοηθήστε με το ρέψιμο του μωρού και την αλλαγή της πάνας. Αυτό είναι ένα χέρι βοηθείας στη γυναίκα σας να ξεκουραστεί ειδικά κατά τη διάρκεια του νυχτερινού θηλασμού. Φροντίστε να έχει πάντα ένα γεμάτο μπουκάλι νερό δίπλα της για να παραμένει ενυδατωμένη και ετοιμάστε αν μπορείτε ένα ελαφρύ βραδινό.

Βοηθήστε την με τις δουλειές του σπιτιού

Η διατήρηση ενός καθαρού και οργανωμένου σπιτιού δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον τόσο για τον σύντροφό σας όσο και για το μωρό.

Αναλαμβάνοντας πρόσθετες ευθύνες όπως το μαγείρεμα, η καθαριότητα και τα ψώνια, μπορείτε να συμβάλετε στην ανακούφιση από το άγχος και τον φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν συχνά οι μητέρες που θηλάζουν .

Ελπίζω ότι, μιλώντας για την δική μου εμπειρία θηλασμού, θα εμπνευστούν περισσότεροι μπαμπάδες και θα θελήσουν να στηρίξουν τις συζύγους τους που θηλάζουν.

Ελεύθερη απόδοση από mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved