Viral TikTok βίντεο: Το gentle parenting moment ενός μπαμπά, θα κάνει την καρδούλα σας να «λιώσει»

Η τρυφερή του προσέγγιση άγγιξε εκατοντάδες ενήλικες, οι οποίοι και εξέφρασαν την ανάγκη για τέτοιες υποστηρικτικές κουβέντες από τους δικούς τους γονείς όταν ήταν παιδιά.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Viral TikTok βίντεο: Το gentle parenting moment ενός μπαμπά, θα κάνει την καρδούλα σας να «λιώσει»
Bigstock

Ο Kier Gaines (@kiergaines) είναι μπαμπάς και ψυχοθεραπευτής και έγινε viral χάρη σε μια γλυκιά στιγμή που είχε με την μεγαλύτερή του κόρη, την οποία και κατέγραψε σε βίντεο η σύζυγός του.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε όταν η 6χρονη κόρη του Kier αναστατώθηκε επειδή κατάλαβε πως είχε κάνει κάτι λάθος. Ο τρόπος με τον οποίο της μιλά είναι ευγενικός, καθησυχαστικός και «ατελείωτα» τρυφερός , καθώς τη βοηθά να διαχειριστεί τα συναισθήματά της, ώστε να μάθει από τη δύσκολη στιγμή χωρίς ποτέ να αμφιβάλλει ότι ο μπαμπάς της είναι με το μέρος της.

«Δεν είσαι κακός άνθρωπος», της λέει, ενώ στο βάθος ακούγεται το κλάμα της. «Δεν έκανες κάτι κακό. Έκανες αυτό που θεώρησες σωστό εκείνη τη στιγμή . Μερικές φορές κάνουμε λάθος. Δεν πειράζει. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου γι' αυτό».

https://www.instagram.com/reel/C5vvY72Lods/

Και συνεχίζει: «Όταν παίρνουμε λάθος αποφάσεις, ξέρεις τι συμβαίνει; Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε από αυτές. Αλλά μην γίνεσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Δεν σου αξίζει κάτι τέτοιο!».

Η κόρη του Kier απαντά: «Είμαι ακόμα θυμωμένη με τον εαυτό μου» και εκείνος απαντά: «Ξέρω ότι είσαι θυμωμένη με τον εαυτό σου. Είναι ένα καλό μάθημα που πρέπει να πάρεις. Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις, αλλά πρέπει να μαθαίνεις από αυτά τα σκληρά μαθήματα και τα πας πολύ καλά».

Τα σχόλια είναι «γεμάτα» από ανθρώπους που όχι μόνο επαινούν την ανατροφή του, αλλά παραδέχονται ότι ακόμα και ως ενήλικες, ήταν αυτό που χρειαζόντουσαν να ακούσουν- αυτό που δεν άκουσαν ποτέ από τους δικούς τους γονείς .

Κάποιος σχολίασε: «Είμαι 30 ετών και κλαίω με λυγμούς ενώ προσποιούμαι ότι είναι ο μπαμπάς μου που μου μιλάει».

Τα 4 γονεϊκά στυλ ανατροφής και 5 βασικές συμβουλές για γονείς

https://www.instagram.com/p/C8AFUNuRjoj/

Πώς το «lazy parenting» ενθαρρύνει την ανεξαρτησία του παιδιού

Η θετική ανατροφή είναι ένα είδος γονικής μέριμνας που φέρνει σε προτεραιότητα τη σύνδεση, την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και τη θετική πειθαρχία, καλλιεργώντας έτσι την συναισθηματική νοημοσύνη και τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών

Οι γονείς ανταποκρίνονται με ενσυναίσθηση και αποφεύγουν τις σκληρές τιμωρίες ή την κριτική . Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες δημιουργούν ένα ασφαλές δέσιμο καλλιεργώντας μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση με τα παιδιά τους. Επιπλέον, τα παιδιά που επωφελούνται από αυτό το στυλ ανατροφής καθώς αναγνωρίζουν, κατανοούν και διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με υγιή τρόπο.

Όταν οι γονείς επικυρώνουν τα συναισθήματα των παιδιών τους, όπως έκανε ο Kier στο βίντεο, τα καθοδηγούν μέσα από δύσκολες καταστάσεις με υπομονή και κατανόηση και εκείνα αναπτύσσουν καλύτερες δεξιότητες συναισθηματικής διαχείρισης.

Στη λεζάντα, η Kier Gaines έγραψε: «Αρχίζω και επιτρέπω στα παιδιά να επεξεργάζονται δύσκολα συναισθήματα χωρίς να επεμβαίνω. Απλώς παρέχω λίγη καθοδήγηση, επιβεβαίωση και αγάπη».

Αν θέλετε τη γνώμη μας, τα καταφέρνει μια χαρά.

Πηγή: mother.ly

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved