«Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί»: Το απολαυστικό βίντεο μπαμπά και κόρης που έγινε viral
Μπαμπάς και κόρη παίζουν το κλασικό παιχνίδι με έναν απρόσμενο τρόπο.
Ποιος δεν ξέρει το κλασικό παιχνίδι «πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί»; Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και είναι γνωστό ακόμα και στα μικρότερα παιδιά.
Αυτό το παιχνίδι αποφάσισε να παίξει και ένας μπαμπάς με την κόρη του, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Ο μπαμπάς και το κοριτσάκι κάθονται σε ένα τραπέζι και μπροστά τους έχουν μία πετσέτα με αλεύρι. Παίζουν «πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί» και σε κάθε γύρο, αυτός που χάνει, βουτάει το πρόσωπό του στην πετσέτα με το αλεύρι. Στην αρχή χάνει το κοριτσάκι, σύντομα όμως έρχεται και η ώρα του μπαμπά και τα στιγμιότυπα είναι απολαυστικά.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο στην αρχή του άρθρου, όταν μπαίνει ο παππούς της μικρούλας στο σπίτι, κοιτάζει μπαμπά και κόρη έκπληκτός.
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και όχι άδικα. Πατήστε «play» και απολαύστε το.
Παιχνίδι με τα παιδιά: Γιατί είναι σημαντικό;
Η ψυχολόγος και συνεργάτης του Mothersblog.gr αναφέρει:
«Το παιχνίδι…
- Είναι ο τρόπος του παιδιού να εκφραστεί, να διασκεδάσει, να γυμναστεί σωματικά ή και πνευματικά, να πάρει γνώσεις για τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω του μέσω της εξερεύνησης, να αυξήσει την δημιουργικότητά του και τη φαντασία του, να μάθει για την κουλτούρα και την ιστορία του.
- Είναι ο τρόπος του να έρθει κοντά με άλλα παιδιά και να αναπτύξει ομαδικό πνεύμα και κοινωνικές δεξιότητες, μέσα από την συνεργασία και το μοίρασμα με βάση τον κοινό στόχο. Παράλληλα, έρχεται σε επαφή μέσω των κανόνων του παιχνιδιού με την ύπαρξη κανόνων και ορίων, όπου πειραματίζεται, ανταγωνίζεται αλλά και συναγωνίζεται.
- Είναι ο τρόπος του να μάθει να προσπαθεί και πάλι, να διεκδικεί τη νίκη, χωρίς αυτή όμως να γίνεται αυτοσκοπός. Μαθαίνει να κερδίζει αλλά και να χάνει, να χαίρεται, να ευχαριστιέται αλλά και να διαχειρίζεται τη ματαίωση, την απογοήτευση, τη στεναχώρια.
- Είναι ο τρόπος του να μάθει μέσα από το βίωμα, κάνοντάς το ενεργητική εμπειρία.
- Είναι ο τρόπος του να μάθει να επικοινωνεί με τους «μεγάλους», τους γονείς και τα αδέλφια του – αν υπάρχουν – και με τα άτομα του κοινωνικού του περιβάλλοντος. Δυναμώνει τη σχέση με τους οικείους του, καθώς περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί και χτίζει την εμπιστοσύνη σε γερά θεμέλια.
- Είναι ο τρόπος του να ανακαλύψει και να αναπτύξει την φαντασία του, να γίνει πιο δημιουργικό, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, με έναν πιο ελεύθερο τρόπο. Να εξελίξει πλευρές του εαυτού του με τις οποίες έρχεται σε επαφή.»