Νέα έρευνα: Αιτία πνιγμού τα καθημερινά τρόφιμα στο σπίτι!
Τα παιδιά μικρής ηλικίας έχουν τη τάση να βάζουν στο στόμα τους ό, τι βρουν μπροστά τους.
Μια νέα έρευνα για τα καθημερινά τρόφιμα που έχουμε στο σπίτι μας, έδειξε σε τι ποσοστό αυτά τα τρόφιμα είναι ικανά να σταθούν ως αιτία πνιγμού.
Η έρευνα αφορά τα παιδιά 0-14 ετών, διεξήχθη στην Αμερική και αφορά τους μη θανάσιμους πνιγμούς που έχουν αντιμετωπίσει τα νοσοκομεία.
Τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα είναι:
Σκληρές καραμέλες- 15.5%
Άλλα ζαχαρωτά- 12.8%
Κρέας- 12,2%
Κόκκαλα- 12%
Φρούτα και λαχανικά- 9.7%
Αν και τα hot dog έχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό πνιγμού (2.6%), οι ερευνητές τα τοποθετούν στη κατηγορία των θανάσιμων πνιγμών αφού είναι δυνατό να μπλοκάρουν όλο το αναπνευστικό σύστημα ενός μικρού παιδιού.
Ο μέσος όρος παιδιών που πνίγονται καθημερινά από τρόφιμα, είναι 34 με μέσο όρο ηλικίας 4,5 ετών. Τα παιδιά από ενός έτους και κάτω αποτελούν το 37.8% των περιπτώσεων αυτών ενώ τα αγόρια αποτελούν το 55.4%.