«Εργοστάσια μωρών» στην Ινδία! Μία απίστευτη ιστορία!
Η φτώχεια που επικρατεί στην Ινδία είναι ο κυριότερος λόγος που ωθεί τις νεαρές γυναίκες να γίνουν παρένθετες μητέρες.
Με αυτό τον τρόπο, οι γυναίκες στην Ινδία καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή στα ήδη υπάρχοντα παιδιά τους και να αντεπεξέλθουν οινομικά.
Η εξελιγμένη ιατρική τεχνολογία, το χαμηλό κόστος αλλά και η χαλαρή νομοθεσία καθιστούν εύκολη την παρένθετη μητρότητα στην Ινδία που ανέρχεται σε κέρδη στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, πολλές παρένθετες μητέρες ζουν σε κοιτώνες τους οποίους μερικοί αποκαλούν «εργοστάσια μωρών».
Η 28χρονη Βασάντι, μια παρένθετη μητέρα, έδωσε συνέντευξη στο BBC, εξηγώντας πώς είναι αυτή η ζωή: «Στην Ινδία οι οικογένειες είναι πολύ δεμένες. Είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου. Για να προσφέρω στα παιδιά μου αυτά που πάντα ονειρευόμουν έγινα παρένθετη μητέρα».
Η Βασάντι κατάφερε με τα λεφτά της εγκυμοσύνης να αποκτήσει ένα καινούριο σπίτι και να πάει τα παιδιά της σε ένα αγγλόφωνο σχολείο, πράγμα που δε μπορούσε να το διανοηθεί πιο πριν με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Νιώθει μεγάλη χαρά για αυτό. Παρόλα αυτά το σπίτι έπρεπε να χτιστεί μακριά από την παλιά της γειτονιά αφού οι γείτονες κρατάνε εχθρική στάση απέναντί της και δεν μπορεί κανείς να τους εγγυηθεί για την ασφάλειά τους.
Το ποσό που πήρε για να γεννήσει το παιδί ενός ζευγαριού από την Ιαπωνία, ανέρχεται στα 8.000 δολάρια ενώ ο σύζυγός της λαμβάνει μόλις 40 δολάρια το μήνα ως μισθό.
Γέννησε ένα αγοράκι με καισαρική τομή και ήταν πολύ συγκινημένη αν και οι βιολογικοί του γονείς ήρθαν να το πάρουν αμέσως μαζί τους στη Ιαπωνία.«Τον είδα την ώρα της γέννας, είδα το γιο μου αλλά μετά μου τον πήραν αμέσως. Τον είδα για πέντε δευτερόλεπτα, είδα πως ήταν ζωντανός» λέει η Βασάντι.
Το έμβρυο εμφυτεύεται από τη γιατρό Νάινα Πατέλ, σε ένα κρατίδιο της Ινδίας, ενώ όλες οι παρένθετες μητέρες ζούνε μαζί για εννέα μήνες σε έναν κοιτώνα. Η Βασάντι έζησε με άλλες εκατό μητέρες, δέκα σε κάθε δωμάτιο. Τους προσφέρονται γεύματα και συμπληρώματα, ξεκουράζονται και τους απαγορεύεται η σεξουαλική επαφή.
Η διευθύντρια της κλινικής και γιατρός Πατέλ, αναφέρει: «Έχω αντιμετωπίσει κριτική, την αντιμετωπίζω και θα την αντιμετωπίζω και στο μέλλον γιατί για πολλούς αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Πολλοί λένε πως είναι απλώς business ή πώληση μωρών, ένα εργοστάσιο βρεφών και άλλα τέτοια. Κάθε άνθρωπος σε αυτή την κοινωνία χρησιμοποιεί κάποιον άλλο. Ξέρουν πως τα αγαθά κόποις κτώνται».
Η Πατέλ προσθέτει πως «η παρένθετη μητέρα στην Ινδία δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία υποχρέωση απέναντι στο μωρό, κι έτσι είναι όλα πιο εύκολα. Ενώ στη Δύση, η μητέρα που γεννά το μωρό θεωρείται μητέρα του και το πιστοποιητικό γέννησης φέρει το όνομά της».
Η γιατρός ξεκαθαρίζει από την αρχή στη παρένθετη μητέρα πως ο γιατρός, η κλινική και το ζευγάρι των μελλοντικών γονιών δεν έχουν ευθύνη για τυχόν επιπλοκές. Τα ζευγάρια θέλουν ένα παιδί και ελπίζουν σε μια επιτυχημένη γέννα, πληρώνουν 28.000 δολάρια. Αν η μητέρα κάνει δίδυμα πληρώνεται 10.000 δολάρια. Αν αποβάλει μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα λάβει 600 δολάρια. Πολλές μητέρες επιστρέφουν μετά την πρώτη γέννα αλλά η γιατρός επιτρέπει έως τρεις εγκυμοσύνες.
Στο τέλος η Βασάντι λέει: «Τα παιδιά μου μεγαλώνουν μέρα τη μέρα και θέλουμε ένα καλό μέλλον γι' αυτά. Γι' αυτό το κάναμε αυτό με την παρένθετη μητρότητα και σε όλη τη ζωή μου δεν θέλω ποτέ να το κάνει και η κόρη μου».