Πασχαλινό κέικ λαγουδάκι - Τα παιδιά θα το λατρέψουν
Φτιάξτε το χωρίς να χρησιμοποιήσετε μίξερ!
Γιορτάστε το ερχομό του Πάσχα φτιάχνοντας ένα λαχταριστό κέικ βανίλιας με ινδοκάρυδο σε σχήμα λαγουδάκι. Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν και απολαύστε μαζί τη χαρά της δημιουργίας.
Υλικά:
Για τη διακόσμηση
- 500 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- χρυσό βρώσιμο σπρέι
Για το κέικ
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. γάλα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη βουτυρόκρεμα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. γάλα
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. ινδοκάρυδο
- σοκολατάκια
Για το σερβίρισμα
- κλ. δεντρολίβανο
- κόκκινα πασχαλινά αβγά
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com