Το μυστικό για να επιλέγετε το καλύτερο καρπούζι
To μοιράζεται μαζί μας ο Άκης Πετρετζίκης.
Tο καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. καλλιεργείται στην Κίνα και τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο δροσιστικά φρούτα καθώς αποτελείται από 91% νερό! Τέλος, περιέχει βιταμίνη C, καροτινοειδή, ενώ είναι και ελαφρώς διουρητικό.
Πότε το φυτεύουμε;
Το καρπούζι το φυτεύουμε τους ανοιξιάτικους μήνες και το μαζεύουμε συνήθως μετά από 80-100 ημέρες. Χρειάζεται ζέστη, ήλιο, ξηρή ατμόσφαιρα και υγρό χώμα. Μπορεί να καλλιεργηθεί στην ύπαιθρο μόνο το καλοκαίρι, ενώ σε θερμοκήπιο μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμα και τον χειμώνα.
Πότε είναι η εποχή τους;
Η εποχή του καρπουζιού ξεκινάει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Φυσικά, ο καλύτερος μήνας του θεωρείται ο Ιούλιος, μιας και τότε είναι πολύ γλυκό!
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com