Ξεκαρδιστική η αντίδραση της μικρούλας όταν είδε ένα "τρομακτικό έντομο" (vid)

Aυτό το αξιολάτρευτο κοριτσάκι, που θα έπαιρνε Όσκαρ για το υποκριτικό της ταλέντο, νόμιζε πως είδε ένα τρομαχτικό έντομο, και ζήτησε την βοήθεια του μπαμπάς της!

Όμως αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έντομο, και η μικρούλα άδικα πανικοβλήθηκε!

Τα παιδιά σε ηλικία 3-4 ετών φοβούνται τα έντομα!

Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε για να βοηθήσουμε το παιδί μας;

Καταρχάς, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εάν το παιδί εμφανίσει μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά και εντονότερες αντιδράσεις από το αναμενόμενο, πρέπει να σκεφτούμε εάν το παιδί βίωσε κάποια τραυματική εμπειρία (δάγκωμα από ζώο, είδε κάποιο τραυματισμό κ.τ.λ.) και να το συζητήσουμε μαζί του.

Το παιδί νιώθει ασφάλεια πλάι στους γονείς του και εάν ο φόβος του είναι τόσο έντονος ώστε να φοβάται ακόμη και χωρίς να βλέπει το ερέθισμα που του προκαλεί φόβο, ίσως μιλάμε για φοβία και σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οφείλουμε να παρηγορούμε το παιδί μας κάθε φορά που νιώθει φόβο και να προσπαθούμε να του φτιάχνουμε το κέφι.


Ο φόβος είναι κάτι φυσιολογικό στα παιδιά, και γι αυτό πολλοί γονείς δεν αναζητούν βοήθεια.



Η δυσκολία είναι στο ότι τα παιδιά ζουν με αυτό όλη την ώρα. Αναζητάμε λοιπόν βοήθεια όταν ο φόβος του αρχίζει να δυσκολεύει την καθημερινότητά του.



Αν φοβάται τις τίγρεις, η ημέρα του θα είναι μια χαρά. Αν όμως τρέμει τις ενέσεις, αυτό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην υγεία του.



Μιλήστε στο γιατρό του και ζητήστε βοήθεια αν βλέπετε υπερβολές και μάλιστα που δικαιολογούνται για την ηλικία του, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση ή ξεσπάσματα, το αποτρέπουν να κάνει τα καθημερινά του (σχολείο, ύπνος μόνος, χωρίς εσάς) και προκαλούν σωματικά συμπτώματα όπως πόνο στην κοιλιά, στο κεφάλι, ταχυκαρδία, δυσκολία να αναπνεύσει, ζάλη ή αίσθηση ότι είναι άρρωστο.



Παρ` όλο που οι φοβίες μπορεί να προκαλούν αναστάτωση, σίγουρα είναι πιο δύσκολο για το παιδί σας απ` ότι για εσάς.



Ο εκνευρισμός δεν θα βοηθήσει κανέναν σας όταν αυτό που χρειάζεται το παιδί είναι να νοιώσουν ασφάλεια, ηρεμία και πολύ στήριξη.



Όχι επίκριση, υποβιβασμό και πόσο μάλλον την συναισθηματική απουσία σας.

Δείτε το βίντεο:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved