Η ιστορία της αντισύλληψης - Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια πριν

commons.wikimedia.org By Artist not credited

Παράξενοι τρόποι αντισύλληψης που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα.

Η αντισύλληψη τα παλιά χρόνια - Φίλτρα, σφουγγάρια και άλλα

Ο έλεγχος των γεννήσεων ήταν μια δύσκολη υπόθεση στα παλιά χρόνια. Όχι μόνο ΔΕΝ είχαν τις μεθόδους στις οποίες μπορούμε κυρίως να βασιστούμε τώρα αλλά κατά τη διάρκεια ορισμένων τρομακτικών εποχών, οποιοσδήποτε πιστευόταν ότι ενθάρρυνε τη χρήση αντισυλληπτικών ήταν... μάγος ή μάγισσα.

Το babyology.com.au έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το πώς οι γυναίκες προσπαθούσαν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη όταν η σύγχρονη ιατρική δεν ήταν επιλογή. Γνωρίζοντας τι θα διαβάσετε παρακάτω κάνουμε τον σταυρό μας που δεν γεννηθήκαμε σε κάποια από αυτές τις εποχές.

Artist not credited – Argument in an Off Key., Public Domain, Link

Κολπικοί πεσοί, σφουγγάρια και τάπες

Έτσι, μια ποικιλία πραγμάτων που τοποθετούσαν στην ευαίσθητη περιοχή με την ελπίδα να μην τα διαπεράσει το σπέρμα στην αρχαία Αίγυπτο ήταν:

  • παρασκεύασμα κοπριάς ελέφαντα. (Ναι, ναι καλά διαβάζετε).
  • μια πάστα κοπριάς κροκόδειλου. (Θεέ μου!).

Σε άλλες χώρες δοκίμαζαν επίσης διάφορα φυτικά σκευάσματα, από λάχανο, ρίζα κρίνου, φύλλα ακακίας, αλάτι, φύλλα σιλφίου και γκι.

Κομμάτια από μαλλί προβάτου βουτηγμένα σε λάδι χρησιμοποιούνταν επίσης μερικές φορές για να «βουλώσουν» τον τράχηλο.

Το σφουγγάρι ή το βαμβάκι βουτηγμένο σε χυμό λεμονιού υπάρχει επίσης στην αρχαία λίστα αντισυλληπτικών. (Αυτό πονάει μάλλον...)

Κλύσμα και μεταξοσκώληκας

Μερικές φορές ο κόλπος μιας γυναίκας έπρεπε να ξεπλυθεί με καθαριστικά, φαρμακευτικά, κολλώδη ή απλά περίεργα πράγματα στην προσπάθεια να σταματήσει το σπέρμα να κατευθυνθεί στη μήτρα. Τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες στο babyology.com.au.

Για παράδειγμα, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε την ιδέα να χρησιμοποιούν λάδι ελιάς και κέδρου πριν από τη συνουσία.

Μερικές φορές το μέλι τοποθετούνταν στον κόλπο ως μέθοδος αντισύλληψης.

Το βραβείο για την πιο ευρηματική μέθοδο το κερδίζει μια πρακτική που εφαρμόστηκε τον Μεσαίωνα, από μια γυναίκα που έδεσε όρχεις νυφίτσας γύρω από τους μηρούς της κατά τη διάρκεια του σεξ για να αποτρέψει τη σύλληψη. (Μάλιστα...)

Πολύ αργότερα – τη δεκαετία του 1920 – ο Richard Richter ανέπτυξε το πρώτο σπιράλ. Μαντέψτε από τι φτιάχτηκε; Από έντερο μεταξοσκώληκα! (Πολυτέλεια, όχι αστεία)

Φίλτρα

Μερικές φορές θεωρούνταν καλύτερη μια ολιστική προσέγγιση, με τις γυναίκες να πίνουν διάφορα τρομακτικά πράγματα για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ο θειικός χαλκός για παράδειγμα διαλυμένος σε νερό θεωρήθηκε ότι αποτρέπει την εγκυμοσύνη.

Οι γυναίκες ενθαρρύνονταν επίσης να πίνουν φίλτρα που περιείχαν υδράργυρο, μόλυβδο και αρσενικό.

Ροφήματα από βότανα όπως ο κράταιγος, η ιτιά και ο κισσός πιστεύεται ότι επίσης είχαν αντισυλληπτικές ιδιότητες.

Το άγριο καρότο - γνωστό και ως σταφυλίνακας ή Δαντέλα της Βασίλισσας Άννας -υπήρχε μέσα στις αντισυλληπτικές μεθόδους της παλιάς εποχής.

via Stefan KühnCC BY 3.0, Link

Αρχαία προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά τελικά εφευρέθηκαν και ήταν σε αρκετά μικρό μέγεθος.

Λαδωμένο χαρτί, κέρατο ζώου (τι;!) και κέλυφος χελώνας χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία προφυλακτικών που κάλυπταν την άκρη του πέους.

Εκείνη την εποχή η σύφιλη χάλασε τα σχέδια των ανδρών που φορούσαν μικροσκοπικά προφυλακτικά και άρχισαν να απαιτούν προφυλακτικά που θα κάλυπταν ολόκληρο μόριό τους.

Τα πιο παλιά προφυλακτικά χρονολογούνται από το 1640 στην Αγγλία και ήταν κατασκευασμένα από έντερα ζώου. Ανακαλύφθηκαν στα ερείπια του Κάστρου Ντάντλεϊ.

Δέρμα αρνιού, κύστες και δέρματα άλλων ζώων χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως αυτοσχέδια προφυλακτικά.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι άνδρες κάποιες φορές έδεναν λινές θήκες με κορδέλες στο μόριό τους, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης.

Θουέρις η προστάτιδα - Αρχαία αιγυπτιακή θεά του τοκετού και της γονιμότητας

By Jeff Dahl – Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία, όπως αναφέρει και το wikipedia, η Θουέρις (που ονομάζεται επίσης Taurt, Tuat, Taouris, Tuart, Ta-wast, Tawaret, Twert, Thoeris και Taueret) είναι η αρχαία αιγυπτιακή θεά προστάτιδα του τοκετού και της γονιμότητας. Η θεότητα τυπικά απεικονίζεται ως θηλυκός ιπποπόταμος με χαρακτηριστικά αιλουροειδών, κρεμασμένα θηλυκά ανθρώπινα στήθη και την πλάτη ενός κροκοδείλου του Νείλου.

πηγή: babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved