Μυρτώ Αλικάκη: Βήμα - βήμα η συνταγή της για λαχταριστό κοτόπουλο στη γάστρα

Instagram @ myrtoalikaki_official

Κοτόπουλο στη γάστρα, μαριναρισμένο σε πελτέ ντομάτας και χυμό ανανά με λαχανικά. Απλά τέλειο!

Η Μυρτώ Αλικάκη δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram ακόμα μία συνταγή της.

Ξέρετε, από αυτές που είναι γρήγορες, νόστιμες και λίγο διαφορετικές στη γεύση.

Η γνωστή ηθοποιός, που την περίοδο αυτή την απολαμβάνουμε στη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο», όπου υποδύεται τη μοναχή Κασσιανή και παράλληλα πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Τέλειοι ξένοι» στο θέατρο Αθηνά, δεν παραλείπει να έχει έτοιμο σπιτικό φαγητό για τους γιους της.

Τις προάλλες, λοιπόν, ετοίμασε κοτόπουλο στη γάστρα, ένα κλασικό μαμαδίστικο φαγητό που το τιμάμε οι περισσότεροι, στα κυριακάτικα τραπέζια.

Πώς θα το φτιάξετε:

Υλικά*

  • Ένα οτόπουλο
  • Πελτέ ντομάτας
  • Χυμός ανανά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λαχανικά της αρεσκείας σας
  • Ρύζι

Εκτέλεση

Η διαδικασία για το κοτόπουλο στη γάστρα , μαριναρισμένο σε πελτέ ντομάτας και χυμό ανανά με λαχανικά και ρύζι είναι η εξής:

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τον πελτέ ντομάτας και τον χυμό ανανά.
  • Αλείφετε το κοτόπουλο καλά και τα αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Τοποθετείτε το κοτόπουλο μέσα στη γάστρα , κόβετε λαχανικά της αρεσκείας σας, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ή μαντζουράνα ,σκεπάζετε με το καπάκι , και το ψήνετε στον φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα .
  • Βράζετε το ρύζι και σερβίρετε.

Τις ποσότητες των υλικών μπορείτε να τις υπολογίσετε ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου αλλά και πόσο έντονη θέλετε τη γεύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved