Tips για μαμάδες: Απλά μυστικά για τέλεια ζυμαρικά που δεν κολλάνε

Πώς μαγειρεύονται σωστά τα ζυμαρικά.

Tips για μαμάδες: Απλά μυστικά για τέλεια ζυμαρικά που δεν κολλάνε
Bigstock

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι εύκολο, ωστόσο για να έχετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες ( που ως γνωστόν κάνουν τη διαφορά).

Ποια είναι αυτά τα μυστικά

  • Για κάθε κιλό ζυμαρικών, απαιτούνται 5 λίτρα νερό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε αλάτι ( αν και οι απόψεις διίστανται) όχι όμως λάδι.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζουν να βράζουν.
  • Ελέγξτε τα ζυμαρικά 2 - 3 λεπτά πριν από το χρόνο μαγειρέματος τους αν τα θέλετε al dente.
zimarika-vrasimo.jpg
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε 1 φλιτζάνι νερό. Περιέχει το απαραίτητο άμυλο και μπορεί χρησιμοποιηθεί στη σάλτσα για να γίνει πιο νόστιμη.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνετε. Το ξέβγαλμα αφαιρεί το άμυλο και αποτρέπει την απορρόφηση της σάλτσας. Η μόνη φορά που πρέπει να τα ξεπλένετε είναι όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για σαλάτα ζυμαρικών.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά σε μια ζεστή κατσαρόλα με την έτοιμη σάλτσα σας. Μαγειρέψτε τα για περίπου 2 λεπτά για να "παντρευτούν" οι γεύσεις.
  • Η μακαρονάδα σας είναι έτοιμη.

Τι να αποφύγετε

  • Μην σκεπάζετε την κατσαρόλα όταν βράζουν τα μακαρόνια.
  • Αφήστε μια ξύλινη κουτάλα καθώς βράζουν τα ζυμαρικά για να μην αφρίσουν.
  • Μην «καίτε» το βούτυρο. Μπορείτε απλά να το προσθέσετε όταν τα σουρώσετε ανακατεύοντάς τα.

Πηγή: delallo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved