Tips για μαμάδες: Μυστικά για τέλειο ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου

Αν σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ψήσετε στον φούρνο καλό είναι να έχετε υπόψιν σας μερικά έξυπνα tips για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Tips για μαμάδες: Μυστικά για τέλειο ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου
Grilled beef ribs on grill plate in electric oven - close up view. Cookery, gastronomy and food concept Bigstock

Αν τηρείτε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης σίγουρα θα έχετε ήδη κανονίσει να φάτε έξω ή να ψήσετε στο σπίτι.

Ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου

Τι κι αν δεν έχετε ψησταριά, ο φούρνος είναι η πιο βολική και εύκολη λύση. Ωστόσο, αν ψήσετε στο γκριλ ώστε να παραπέμπει περισσότερο στο ψήσιμο σε κάρβουνα, καλό είναι να γνωρίζετε ορισμένα χρήσιμα πράγματα:

kreas-alati-1.jpg
  • Λαδώστε με ένα πινέλο τη σχάρα που θα ψήσετε τα κρέατα για να μην κολλάνε.
  • Τοποθετήστε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα ταψί με νερό για να στάζουν τα λίπη.
  • Αποφύγετε τα μεγάλα κομμάτια κρέατος καθώς θα αρπάξουν χωρίς να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
  • Αν ψήσετε μπιφτέκια ή παιδάκια κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντικολλητικό χαρτί στη σχάρα.
  • Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία και αποφύγετε να ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου πολλές φορές.
  • Αποφύγετε να τοποθετήσετε την σχάρα στην υψηλότερη θέση του φούρνου γιατί ναι μεν θα πάρουν χρώμα κρέατα, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα ψηθούν.
  • Μπορείτε να καλύψετε τα ψητά σας με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια να δυναμώσετε τη θερμοκρασία του γκριλ.
  • Ρίξτε τη σως που έχετε ετοιμάσει για τα κρέατα όταν είναι ακόμα ζεστά.
mistiko-gia-psisimo.jpg

Extra tips

  • Η ποιότητα των κρεάτων παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
  • Οι μαρινάδες κάνουν το κρέας πιο νόστιμο και ζουμερό.
  • Μην το παρακάνετε με το αλάτι στο ψήσιμο γιατί σφίγγει το κρέας.
  • Αν ψήνετε σε ανοιχτή ψησταριά αποφύγετε τα μεγάλα κομμάτια, μην τα γυρίζετε πολλές φορές γιατί το κρέας «στεγνώνει» και μη βιάζεστε τα τα ψήσετε.

Καλή Τσικνοπέμπτη!

Με πληροφορίες από το wigglywisdom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved