Tips για μαμάδες: Μυστικά για τέλειο ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου

Grilled beef ribs on grill plate in electric oven - close up view. Cookery, gastronomy and food concept Bigstock

Αν σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ψήσετε στον φούρνο καλό είναι να έχετε υπόψιν σας μερικά έξυπνα tips για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Αν τηρείτε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης σίγουρα θα έχετε ήδη κανονίσει να φάτε έξω ή να ψήσετε στο σπίτι.

Ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου

Τι κι αν δεν έχετε ψησταριά, ο φούρνος είναι η πιο βολική και εύκολη λύση. Ωστόσο, αν ψήσετε στο γκριλ ώστε να παραπέμπει περισσότερο στο ψήσιμο σε κάρβουνα, καλό είναι να γνωρίζετε ορισμένα χρήσιμα πράγματα:

  • Λαδώστε με ένα πινέλο τη σχάρα που θα ψήσετε τα κρέατα για να μην κολλάνε.
  • Τοποθετήστε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα ταψί με νερό για να στάζουν τα λίπη.
  • Αποφύγετε τα μεγάλα κομμάτια κρέατος καθώς θα αρπάξουν χωρίς να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
  • Αν ψήσετε μπιφτέκια ή παιδάκια κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντικολλητικό χαρτί στη σχάρα.
  • Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία και αποφύγετε να ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου πολλές φορές.
  • Αποφύγετε να τοποθετήσετε την σχάρα στην υψηλότερη θέση του φούρνου γιατί ναι μεν θα πάρουν χρώμα κρέατα, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα ψηθούν.
  • Μπορείτε να καλύψετε τα ψητά σας με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια να δυναμώσετε τη θερμοκρασία του γκριλ.
  • Ρίξτε τη σως που έχετε ετοιμάσει για τα κρέατα όταν είναι ακόμα ζεστά.

Extra tips

  • Η ποιότητα των κρεάτων παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
  • Οι μαρινάδες κάνουν το κρέας πιο νόστιμο και ζουμερό.
  • Μην το παρακάνετε με το αλάτι στο ψήσιμο γιατί σφίγγει το κρέας.
  • Αν ψήνετε σε ανοιχτή ψησταριά αποφύγετε τα μεγάλα κομμάτια, μην τα γυρίζετε πολλές φορές γιατί το κρέας «στεγνώνει» και μη βιάζεστε τα τα ψήσετε.

Καλή Τσικνοπέμπτη!

Με πληροφορίες από το wigglywisdom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved