Τips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος να σοτάρετε το σκόρδο

Πότε πρέπει να σοτάρετε το σκόρδο, πριν ή μετά το κρεμμύδι;

Τips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος να σοτάρετε το σκόρδο
Σκόρδο πάνω σε ξύλινη επιφάνεια κοπής Bigstock

Αν χρησιμοποιείτε το σκόρδο στη μαγειρική είναι σημαντικό να το σοτάρετε σωστά ώστε να μη καεί.

Πολλές συνταγές προτείνουν να ξεκινάτε με το σοτάρισμα των κρεμμυδιών, του καρότου, του σέλινου και να προσθέτετε το σκόρδο, τελευταίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε το σκόρδο στην αρχή. Απλά πρέπει να προσέχετε για να μην καταστρέψετε τη γεύση του φαγητού.

skordo-apwleia-kilwn.jpg

Σοτάρισμα σκόρδου

Το σκόρδο είναι πιο ευαίσθητο στο κάψιμο από το κρεμμύδι επειδή έχει σημαντικά λιγότερη περιεκτικότητα σε νερό και υψηλότερες ποσότητες φυσικών σακχάρων όπως η φρουκτόζη. Επίσης, το σκόρδο συχνά ψιλοκόβεται και αυτά τα μικρά κομμάτια μπορούν να ψηθούν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα μεγαλύτερα κομμάτια κρεμμυδιού. Να θυμάστε να σοτάρετε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά και να το αποσύρετε μόλις αρχίσει να ροδίζει.

Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε κρεμμύδι και σκόρδο μαζί σε δυνατή φωτιά, φροντίστε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τηγανιού: όσο μεγαλύτερο είναι το τηγάνι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καεί το σκόρδο.

Σαφώς, η προσθήκη σκόρδου σε ένα πολύ καυτό τηγάνι δεν είναι γενικά καλή ιδέα, εκτός κι αν θέλετε πραγματικά αυτή την πικάντικη γεύση και μυρωδιά.

Τι γίνεται με τη γεύση;

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε χαμηλή φωτιά και ένα μέγεθος τηγανιού που δεν θα αφήνει μεγάλη εκτεθειμένη επιφάνεια. Αν επιλέξετε να μαγειρέψετε μαζί τα κρεμμύδια με το σκόρδο, η γεύση δεν είναι έντονη. Αντίθετα, αν προσθέσετε το σκόρδο τελευταίο η διαφορά είναι εμφανής στη γεύση.

skordo-of-eli-gia-paidia.jpg

Εύκολο αρωματισμένο ψωμί με σκόρδο και μαϊντανό

Υπάρχουν πολλές συνταγές στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο. Σήμερα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για ένα αφράτο ψωμάκι με σκόρδο και μαϊντανό.

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά:

για τη ζύμη

  • 250 ml ζεστό νερό
  • 5 γραμμ. μαγιά
  • 5 γραμμ. ζάχαρη
  • 5 γραμμ. αλάτι
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 450 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το μείγμα

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 γραμμ. αλάτι
  • 20 γραμμ. μαϊντανό
  • 20 γραμμ. παρμεζάνα

Την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Πηγή: seriouseats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved