Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε baking powder
Γιατί είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τη συνταγή και να προσθέτετε τη σωστή ποσότητα baking powder.
Το baking powder βοηθά τη ζύμη να φουσκώσει και να γίνει αφράτη είτε φτιάχνετε γλυκά ή ζύμες.
Συχνά όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό και αναρωτιέστε τι μπορεί να έφταιξε.
Σε ότι αφορά τη χρήση του baking powder το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν χρησιμοποιούν τη σωστή ποσότητα που αναγράφεται στη συνταγή.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε να φουσκώνει υπερβολικά το γλυκό και στη συνέχεια να …ξεφουσκώνει αν ποσότητα είναι περισσότερη από την προτεινόμενη ή να μη φουσκώνει καθόλου γιατί το baking ήταν λιγότερο.
Επίσης, παρότι δεν αναγράφεται στη συνταγή, ορισμένοι θεωρούν καλή ιδέα να προσθέσουν λίγο baking powder και αυτό επίσης μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία ενός γλυκού.
Τι να κάνετε αν ρίξετε περισσότερο baking powder στη ζύμη
Αν και η προσθήκη επιπλέον baking powder στο γλυκό σας μπορεί να μη φαίνεται μεγάλη υπόθεση, η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας αυτού του συστατικού στη ζύμη των cupcakes για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσει το ψήσιμο. Όπως επισημαίνεται στο Joy of Baking, η αυξημένη ποσότητα baking powder κάνει τη γεύση της ζύμης πιο πικρή και επίσης δεν βοηθά στο σωστό ψήσιμο.
Σύμφωνα με το The Spruce Eats, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να αποτρέψετε την αποτυχία του γλυκού λόγω του υπερβολικού baking powder.
Ο πρώτος είναι να το αφαιρέσετε με ένα κουτάλι πριν ανακατέψετε τα στερεά υλικά ( αυτό βέβαια σε περίπτωση που το αντιληφθείτε αμέσως). Αφού αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του baking powder μπορείτε να μετρήσετε και να προσθέσετε προσεκτικά τη σωστή ποσότητα.
O δεύτερος τρόπος είναι να αυξήσετε την ποσότητα των άλλων υλικών για να επέλθει μια ισορροπία.
Με πληροφορίες από το tastingtable.com