Tips για μαμάδες: Καθαρίστε τις λευκές σόλες των παπουτσιών με υλικά που έχετε ήδη

Τρεις τρόποι για να καθαρίσετε τις σόλες στα sneakers σας και να τα κάνετε σαν καινούρια.

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε τις λευκές σόλες των παπουτσιών με υλικά που έχετε ήδη

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κάνετε τις σόλες των παπουτσιών σας σαν καινούριες.

Bigstock

Τα sneakers φοριούνται κάθε εποχή για αυτό και είναι χρήσιμο να ξέρουμε πώς να τα καθαρίζουμε σωστά. Το σημείο εκείνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες ακαθαρσίες και φθορές είναι φυσικά οι σόλες, οι οποίες πολλές φορές δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά ούτε μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να τις καθαρίσετε εύκολα και μάλιστα χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Παρακάτω τρεις μέθοδοι για να διαλέξετε όποια προτιμάτε.

#1 Με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα

Κι όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις παλιές οδοντόβουρτσες που έχετε στο σπίτι για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας. Πώς; Βάλτε στην οδοντόβουρτσα μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας (ιδανικά εκείνες που έχουν ένδειξη «για λευκά δόντια») και τρίψτε καλά τη σόλα του παπουτσιού περιμετρικά.

Στη συνέχεια βάλτε τα παπούτσια στο πλυντήριο και πλύντε τα κανονικά.

#2 Με ασετόν

Χρησιμοποιώντας και πάλι είτε οδοντόβουρτσα, είτε ένα καθαρό και στεγνό πανί, βάλτε λίγο ασετόν και τρίψτε καλά τις σόλες σας. Εάν φύγουν οι βρομιές, δεν χρειάζεται καν να βάλετε τα παπούτσια στο πλυντήριο.

# Με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα, το έχουμε πει πολλές φορές, εξίσου χρήσιμη μπορεί να σας φανεί στο καθάρισμα των παπουτσιών. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας νερό, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή οξυζενέ (για καλύτερα αποτελέσματα). Το μείγμα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι παχύρευστο και να έχει τη μορφή πάστας.

Βάλτε τη πάστα περιμετρικά στη σόλα και αφήστε τα παπούτσια στον ήλιο για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, βάλτε σε μία λεκάνη νερό και υγρό πιάτων και βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι. Τρίψτε τις σόλες με το σφουγγάρι μέχρι να φύγει η πάστα και τα παπούτσια να είναι καθαρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved