Tips για μαμάδες: Το μυστικό για τέλεια γρανίτα με καλοκαιρινά φρούτα
Πώς κάνουμε σπιτική γρανίτα.
BigstockΗ σπιτική γρανίτα είναι δροσερή, γευστική και πολύ πιο υγιεινή καθώς δεν έχει συντηρητικά.
Η γρανίτα είναι ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι με ελάχιστα υλικά.
Όσον αφορά τα φρούτα τώρα το καλοκαίρι είναι τόσες πολλές οι επιλογές που μπορείτε να φτιάχνετε κάθε εβδομάδα και διαφορετική γρανίτα με γεύση καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινο…
Πώς να φτιάξετε σπιτική γρανίτα από οποιοδήποτε φρούτο
Η ακριβής συνταγή για τη βάση γρανίτας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσο ώριμο είναι το φρούτο, πόσο γλυκό ή ξινό και πόσα υγρά περιέχει.
Η βασική αναλογία είναι συνήθως η εξής:
- 4 φλιτζάνια φρούτων σε κύβους: Θα χρειαστείτε περίπου 1 1/2 κιλό φρούτων συνολικά
- 1/4 φλιτζάνι χυμό: Το λεμόνι και το λάιμ είναι ιδανικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ ή ακόμα κάποιον άλλο χυμό. Διαλέξτε κάτι με λίγη οξύτητα που εξισορροπεί τη γλύκα του φρούτου.
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη: Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με τη γλύκα του φρούτου.
- Μια πρέζα αλάτι ή μπαχαρικό: Είναι προαιρετικό αλλά δίνει έξτρα γεύση.
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τα φρούτα με το χυμό και τη ζάχαρη. Εάν το φρούτο σας είναι ιδιαίτερα πηχτό, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό μέχρι ο πουρές να γίνει λίγο πιο ρευστός.
Ρίξτε τον πουρέ φρούτων σε ένα μπολ για να παγώσει. Το μεταλλικό μπολ ή ταψί είναι ιδανική επιλογή καθώς παγώνει το μίγμα πιο εύκολα.
Το μυστικό για τέλεια γρανίτα
Παγώστε τη γρανίτα για 30 με 45 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε την με ένα πιρούνι. Οσο πιο πολλές φορές ανακατεύετε τη γρανίτα τόσο η υφή της θα είναι λεία. Η γρανίτα θα πρέπει να μείνει στην κατάψυξη το λιγότερο 4 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Απολαμβάνοντας τη σπιτική γρανίτα
Μόλις παγώσει, μπορείτε να απολαύσετε τη γρανίτα σας με γιαούρτι, κομμάτια φρούτων ή σκέτη.
Με πληροφορίες από το thekitchn.com