Μυρτώ Αλικάκη: Πέντε συνταγές της που συγκέντρωσαν χιλιάδες likes
Η ηθοποιός θα μπορούσε άνετα να έχει εκπομπή μαγειρικής.
Είναι γνωστό ότι η Μυρτώ Αλικάκη μαγειρεύει και μάλιστα πολύ καλά.
Η ηθοποιός δεν περιορίζεται μόνο στις κλασικές συνταγές. Πειραματίζεται με πολλά υλικά παντρεύοντας διαφορετικές γεύσεις.
Αυτό όμως που κάνει δημοφιλείς τις συνταγές της είναι η απλότητά τους: με ό,τι υλικά έχετε μπορείτε να φτιάξετε ένα φαγητό. Και επίσης, δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Το έχει πει και η ίδια άλλωστε: "μαγειρεύω με ότι έχω στο ψυγείο".
Σήμερα σας παρουσιάζουμε πέντε συνταγές που ενθουσίασαν τους διαδικτυακούς τους φίλους και συγκέντρωσαν χιλιάδες likes.
Πένες με προσούτο και γκοργκοντζόλα
Υλικά:
- Πένες (1 συσκευασία)
- Τυρί γκοργκοντζόλα
- Προσούτο
- ½ ποτήρι γάλα
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Σας τα μεταφέρουμε όπως ακριβώς τα γράφει η Μυρτώ Αλικάκη στη συνταγής της:
«Βράζουμε τις πέννες και αφού τις σουρώσουμε της ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα με μισό ποτήρι γάλα. Προσθέτουμε το τυρί γκοργκοντζόλα κομμένο σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε. Από πάνω ρίχνουμε το προσούτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο άλλο τυρί , απαλό στην γεύση, όπως τριμμένη μοτσαρέλα!»
Σαρδέλες ψητές με σαλάτα ζεστής κινόα
Υλικά
- Σαρδέλες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μουστάρδα
- Χυμός λεμονιού
- Κινόα
- Φασολάκια
- Κόκκινη πιπεριά
- Πράσο
- Πελτέ ντομάτας
- Σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής σύμφωνα με τις οδηγίες της ηθοποιού:
«Σαρδέλες στο φούρνο με ζεστη σαλάτα κινοας. Βάζουμε τις σαρδέλες σε προθερμασμένο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι, πιπέρι , σε ένα ταψάκι ,να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες, περιχύνουμε με μουστάρδα ,χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο τα οποία έχουμε πρώτα ανακατέψει σε ένα μπολ και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά. Βράζουμε την κινόα μόνη της, και ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε φασολάκια, κόκκινη πιπερια, και πράσο. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκόρδο και όποιο άλλο λαχανικό επιθυμούμε. Μετά από λίγο προσθέτουμε μία μικρή κουταλιά πελτέ ντομάτας και λίγο νερό . Όταν το νερό έχει σχεδόν απορροφηθεί, ρίχνουμε μέσα την βρασμένη κινοα και ανακατεύουμε! Έτοιμο».
Παστίτσιο light με φακές
Υλικά
- 200 γραμμάρια φακές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 7-8 μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι πιπέρι πάπρικα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 100 γραμμάρια μυζήθρα ή φέτα
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 συσκευασία μακαρόνια για παστίτσιο
Εκτέλεση της συνταγής σύμφωνα με τις οδηγίες της ηθοποιού:
«Vegetarian παστίτσιο με «κιμα»από φακή ! Βράζετε τη φακή αλλά να «κρατάει» . Όσο βράζετε τα μακαρόνια βάζετε τη φακή με κρεμμυδάκι και καρότο και ότι άλλο λαχανικό θέλετε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο , μια κουταλια πελτέ , χυμό ντομάτας και λιγο κονιάκ , αλάτι ,πιπέρι , ρίγανη και μπουκοβο και βράζετε για δέκα λεπτά . Αδειάζετε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ και από πάνω βάζετε τη φακή ( μπορείτε και να τα ανακατέψετε ) . Σε ένα μπολ αραιώνετε ένα γιαούρτι στραγγιστό με γάλα και περιχύνετε . Από πάνω ρίχνετε και λίγο τριμμένο τυρί και πιπέρι . Ψήνετε μέχρι να ροδίσει».
Πίτα με διάφορα λαχανικά και τυρί
Υλικά
- 2 φύλλα για πίτα ( όχι σφολιάτα )
- Λάχανο
- Κόκκινη πιπεριά
- Κολοκύθι
- Κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 400 γρ. gouda και μοτσαρέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής σύμφωνα με τις οδηγίες της ηθοποιού:
«Χρησιμοποίησα λάχανο , κόκκινη πιπεριά , κολοκύθι , κρεμμύδι , τα οποία έβαλα σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Εννοείται και αλατοπίπερο. Άνοιξα το φυλλο , αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο. Άφησα τα λαχανικά να κρυώσουν και πρόσθεσα 2 Αυγά χτυπημένα, και περίπου 400 γραμ. ανάμεικτο γκούντα και μοτσαρέλα. Έστρωσα το ένα φυλλο , άπλωσα τη γέμιση και έκλεισα με το δεύτερο φύλλο από πάνω. Λαδώσα με ένα πινέλο το φύλλο, το χάραξα, και έψησα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου τρία τέταρτα ».
Σπιτικό ψωμί
Υλικά
- 400 γραμ. αλεύρι ολικής
- ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- νερό
Εκτέλεση της συνταγής σύμφωνα με τις οδηγίες της ηθοποιού:
«Σπιτικό ψωμί! 400 γραμ. αλεύρι ολικής , ένα φακελάκι ξηρή μαγιά, λίγο ελαιόλαδο ,λίγο αλάτι και νερό μέχρι να ζυμώνεται. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 1 h, το πλάθετε σε καρβελάκι,χαράζετε με μαχαίρι στο επάνω μέρος, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 h ».