Κέλλυ Κελεκίδου: Η κόρη της έφτιαξε λαχταριστά κρουασανάκια

Για ακόμα μια φορά η Ελπινίκη μας εντυπωσίασε με τις μαγειρικές της ικανότητες.

Κέλλυ Κελεκίδου: Η κόρη της έφτιαξε λαχταριστά κρουασανάκια
Instagram /kelekidou_kelly

Η Κέλλυ Κελεκίδου είναι μια κλασική μαμά: της αρέσει να μαγειρεύει για την οικογένειά της, πηγαίνει στη λαϊκή, φροντίζει τα παιδιά της και παράλληλα εργάζεται.

Αρκετές φορές, ειδικά στο παρελθόν, έδειχνε τα φαγητά που μαγείρευε ενώ δεν παρέλειπε να ανεβάζει insta story με την Ελπινίκη να τη βοηθά στην κουζίνα.

Σιγά σιγά όμως η κόρη της άρχισε να φτιάχνει μόνη της γλυκά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Σας θυμίζουμε το κέικ βανίλια – σοκολάτα με μίξερ

αλλά και το κέικ χωρίς μίξερ,

kellekidou kori1

τις κρέπες

kelekidou1

ή τα κουλουράκια.

kelekidou-paidia-2.jpg

Χθες, η κόρη της, που σημειωτέον θα γίνει σε μερικές ημέρες 9 ετών, έφτιαξε κρουασανάκια. Ζύμωσε τα υλικά, άνοιξε τη ζύμη, πρόσθεσε τη γέμιση και φούρνισε γλυκά και αλμυρά κρουασανάκια.

Πώς να μην είναι περήφανη η μαμά της.

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε κρουασανάκια με σπιτική ζύμη σας έχουμε συνταγή...

Υλικά

  • 2 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (290 γραμμάρια)
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι (8 γραμμάρια)
  • 2 ¼ κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά (7 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (25 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες σε λιπαρά.
  • 1 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο (225 γραμμάρια)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα (10 ml)

Εκτέλεση

  • Βάλτε το γάλα σε ένα μπολ το γάλα και ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει χλιαρό. Προσθέστε τη μαγιά και ελάχιστη ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα μέχρι να βγάλει αφρούς για περίπου 5 με 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Στο μείγμα με τη μαγιά προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σταδιακά σε αυτό το μπολ προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι αφήνοντας ελάχιστο στο τέλος. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια για 8 με 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέστε όσο από το αλεύρι χρειαστεί.
  • Μόλις είναι έτοιμο, σκεπάστε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία περίπου ώρα.
  • Μόλις η ζύμη φουσκώσει ζυμώστε την ακόμα μία φορά και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βάλτε το βούτυρο σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, διπλώστε το χαρτί από πάνω και «ανοίξτε» το βούτυρο πιέζοντας το αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το χαρτί με το βούτυρο στο ψυγείο.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ανοίξτε την με τη βοήθεια ενός πλάστη και βάλτε στη μέση το βούτυρο αφού το βγάλετε από το αντικολλητικό χαρτί. Διπλώστε ξανά τη ζύμη και με τον πλάστη ανοίξτε την ξανά.
  • Κόψτε την σε τρίγωνα και γεμίστε με ό,τι γέμιση θέλετε, από σοκολάτα μέχρι μαρμελάδα ή τριμμένο τυρί. Τυλίξτε τα κομμάτια για να δημιουργήσετε τα κρουασάν και βάλτε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Αφήστε τα κρουασάν να φουσκώσουν για μία ακόμα ώρα.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατέψτε το αυγό με λίγο γάλα. Αλείψτε με το μείγμα τα κρουασάν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-25 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved