Σίσσυ Χρηστίδου: Το γλυκό που φτιάχνει τα Χριστούγεννα με τα παιδιά της
Γιατί ως γνωστόν το σπιτικό έχει άλλη νοστιμιά.
Η Σίσσυ Χρηστίδου κάθε χρόνο φροντίζει από νωρίς να στολίζει το σπίτι της για τα Χριστούγεννα.
Και κάθε χρόνο, ο στολισμός της είναι εντυπωσιακός.
Δεν περιορίζεται ωστόσο μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα φωτάκια. Θέλει να ...μυρίσει το σπίτι της Χριστούγεννα, και τι καλύτερος τρόπος από τα σπιτικά γλυκά.
Η παρουσιάστρια και φέτος λοιπόν μαζί με τους γιους της έπλασε και έψησε μελομακάρανα.
Ο Φίλιππος και ο Μιχαήλ έκαναν με το πιρούνι το γνωστό σχέδιο και μόλις τα μελομακάρονα ψήθηκαν και σιροπιάστηκαν, τα πασπάλισαν με καρυδόψιχα.
Η Σίσσυ Χρηστίδου σχεδόν κάθε χρόνο φτιάχνει γλυκά την περίοδο των γιορτών καθώς και Gingerbread σπιτάκια.
Είναι ένας υπέροχος τρόπος όχι μόνο να περάσει δημιουργικό χρόνο με τους γιους της αλλά και να διασκεδάσουν όλοι μαζί κάνοντας κάτι που τους ευχαριστεί.
Συνταγή για τα πιο εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα
Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε σπιτικά μελομακάρονα σας προτείνουμε την ακόλουθη συνταγή :
Υλικά
- 3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
- λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 100 γραμμάρια καρυδόψυχα
- 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1φλ. νερό
- 3 φλ. μέλι
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι και μετά προσθέτετε όλα τα υγρά.
- Τέλος ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα μαζί και το αλεύρι εκτός τα καρύδια.
- Τα ψήνετε στους 180° Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο σας) εκεί που ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο.
- Το σιρόπι, αφού πάρει βράση, χαμηλώνετε το μάτι και το αφήνετε περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι.
- Όπως βγαίνουν από το φούρνο τα μελομακάρονα, να έχετε έτοιμο το σιρόπι για να τα περιχύσετε όπως είναι στο ταψί. Τα αφήνετε κάνα μισάωρο και μετά τα γυρνάτε από την άλλη.
- Τρίβετε τα καρύδια και πασπαλίζετε μ' αυτά τα μελομακάρονα στο τέλος, αφού τα έχετε μελώσει.